Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit OostrozebekeĀ 

Het lokale nieuws uit Oostrozebeke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Oostrozebeke

Het lokale nieuws uit Oostrozebeke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Oostrozebeke

Verder lokaal nieuws van Oostrozebeke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Oostrozebeke in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/oostrozebeke/

De officiƫle lokale website van Oostrozebeke

>> https://www.Oostrozebeke.be/

Het lokale nieuws uit Oostrozebeke op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Oostrozebeke

Het lokale nieuws uit Oostrozebeke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/oostrozebeke/

Het lokale nieuws uit Oostrozebeke in de Gazet van Oostrozebeke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Oostrozebeke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Oostrozebeke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws oostrozebeke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Oostrozebeke is een gezellige gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het zuidwesten van Belgiƫ. De gemeente telt iets meer dan 8.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 14 vierkante kilometer. Oostrozebeke is vooral bekend omwille van zijn textielnijverheid en heeft dan ook een rijke industriƫle geschiedenis.

De gemeente bestaat uit de hoofdgemeente Oostrozebeke en de deelgemeente Wielsbeke. In Oostrozebeke zelf vind je tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kan je er het kasteel Ter Borcht bezoeken, een indrukwekkend gebouw dat gebouwd werd in de 18e eeuw. In het centrum van Oostrozebeke vind je ook de Sint-Amanduskerk, een imposante neogotische kerk uit de 19e eeuw.

In Wielsbeke kan je dan weer een bezoekje brengen aan het kasteel van Ooigem, dat dateert uit de 17e eeuw. In Wielsbeke vind je ook het provinciedomein De Baliekouter, een prachtig natuurgebied waar je kan genieten van wandel- en fietsroutes.

Oostrozebeke heeft ook enkele buurgemeenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt de stad Kortrijk op slechts 20 kilometer afstand. Kortrijk is een bruisende stad met een rijk cultureel erfgoed en tal van bezienswaardigheden, zoals het Belfort en het begijnhof. Ook de stad Roeselare ligt op korte afstand van Oostrozebeke en is een bezoekje waard. Roeselare is een stad met een rijke geschiedenis en heeft een mooi centrum met tal van winkels, restaurants en cafƩs.

Daarnaast kan je in de omgeving van Oostrozebeke ook genieten van tal van fiets- en wandelroutes. Zo kan je bijvoorbeeld de Leie volgen en genieten van het prachtige uitzicht op de rivier. In de zomer kan je ook genieten van tal van evenementen en festivals, zoals het Eperon d’Or Festival en het Wielsbeke Feest.

Kortom, Oostrozebeke is een gezellige gemeente met een rijke geschiedenis en cultuur, waar je kan genieten van tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Zowel in Oostrozebeke zelf als in de omgeving zijn er tal van mooie plekjes te ontdekken, waardoor een bezoekje aan deze gemeente zeker de moeite waard is.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden