Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Oostkamp 

Het lokale nieuws uit Oostkamp in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Oostkamp

Het lokale nieuws uit Oostkamp in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Oostkamp

Verder lokaal nieuws van Oostkamp onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Oostkamp in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/oostkamp/

De offici√ęle lokale website van Oostkamp

>> https://www.Oostkamp.be/

Het lokale nieuws uit Oostkamp op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Oostkamp

Het lokale nieuws uit Oostkamp op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Oostkamp/

Het lokale nieuws uit Oostkamp in de Gazet van Oostkamp (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Oostkamp

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Oostkamp. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws oostkamp
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Oostkamp is een gemeente gelegen in de provincie West-Vlaanderen, in het noordwesten van Belgi√ę. Het is een gemeente met een rijke geschiedenis en cultuur, en telt iets meer dan 23.000 inwoners. De gemeente bestaat uit vier deelgemeenten: Oostkamp, Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme.

De hoofdgemeente Oostkamp is een bruisend dorp met veel winkels, restaurants en cafés. Het is een aangename plek om te vertoeven en je kan er genieten van tal van evenementen en activiteiten, zoals de jaarlijkse kermis in september en de jaarlijkse kerstmarkt in december. In het centrum van Oostkamp vind je de Sint-Pieterskerk, een imposant bouwwerk uit de 13e eeuw. Het gemeentehuis is gevestigd in een prachtig gerestaureerd kasteel uit de 19e eeuw.

Hertsberge is een landelijke deelgemeente van Oostkamp, gelegen aan het kanaal Brugge-Oostende. Het is een rustige plek met veel mooie wandel- en fietsroutes. Je kan er de neogotische Sint-Michielskerk bezoeken, die dateert uit de 19e eeuw.

Ruddervoorde is een historisch dorp met een rijke geschiedenis. Het was vroeger een belangrijke stopplaats op de handelsroute tussen Brugge en Kortrijk. Je kan er de imposante Sint-Petruskerk bezoeken, die gebouwd werd in de 12e eeuw. In Ruddervoorde vind je ook het kasteel van Gruuthuse, dat dateert uit de 15e eeuw.

Waardamme is de kleinste deelgemeente van Oostkamp, maar heeft desondanks heel wat te bieden. Je kan er onder andere de Sint-Antoniuskerk bezoeken, een mooi neogotisch bouwwerk uit de 19e eeuw. In Waardamme vind je ook het kasteel van Rooigem, dat gebouwd werd in de 16e eeuw.

Naast deze vier deelgemeenten heeft Oostkamp ook enkele buurgemeenten die zeker een bezoekje waard zijn. Zo ligt de stad Brugge op slechts 10 kilometer afstand. Brugge is een historische stad met een rijk cultureel erfgoed en staat bekend als het ‘Veneti√ę van het Noorden’. Ook de stad Gent ligt op korte afstand van Oostkamp en is een bezoekje waard. Gent is een bruisende studentenstad met tal van bezienswaardigheden, zoals het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal.

Kortom, Oostkamp is een gemeente met een rijke geschiedenis en cultuur, waar je kan genieten van tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Elk van de deelgemeenten heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden, waardoor er voor ieder wat wils is. Een bezoekje aan Oostkamp en zijn omgeving is dan ook zeker de moe

 
info@joeri.be
Schrijf een tekst van 600 over Oostrozebeke Vergeet de deel- en buurgemeenten niet. Dank u
 
 

Oostrozebeke is een gezellige gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het zuidwesten van Belgi√ę. De gemeente telt iets meer dan 8.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 14 vierkante kilometer. Oostrozebeke is vooral bekend omwille van zijn textielnijverheid en heeft dan ook een rijke industri√ęle geschiedenis.

De gemeente bestaat uit de hoofdgemeente Oostrozebeke en de deelgemeente Wielsbeke. In Oostrozebeke zelf vind je tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kan je er het kasteel Ter Borcht bezoeken, een indrukwekkend gebouw dat gebouwd werd in de 18e eeuw. In het centrum van Oostrozebeke vind je ook de Sint-Amanduskerk, een imposante neogotische kerk uit de 19e eeuw.

In Wielsbeke kan je dan weer een bezoekje brengen aan het kasteel van Ooigem, dat dateert uit de 17e eeuw. In Wielsbeke vind je ook het provinciedomein De Baliekouter, een prachtig natuurgebied waar je kan genieten van wandel- en fietsroutes.

Oostrozebeke heeft ook enkele buurgemeenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt de stad Kortrijk op slechts 20 kilometer afstand. Kortrijk is een bruisende stad met een rijk cultureel erfgoed en tal van bezienswaardigheden, zoals het Belfort en het begijnhof. Ook de stad Roeselare ligt op korte afstand van Oostrozebeke en is een bezoekje waard. Roeselare is een stad met een rijke geschiedenis en heeft een mooi centrum met tal van winkels, restaurants.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden