Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Olen 

Het lokale nieuws uit Olen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Olen

Het lokale nieuws uit Olen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Olen

Verder lokaal nieuws van Olen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Olen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Olen

Het lokale nieuws uit Olen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Olen/

De officiële lokale website van Olen

>> https://www.Olen.be/

Het lokale nieuws uit Olen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Olen/

Het lokale nieuws uit Olen in de Gazet van Olen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Olen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Olen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws olen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Olen is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in de Kempen. De gemeente telt zo’n 12.000 inwoners en grenst aan de gemeenten Herentals, Geel, Westerlo en Grobbendonk.

De geschiedenis van Olen gaat terug tot de middeleeuwen, en dat is te zien aan de vele historische gebouwen en monumenten die de gemeente rijk is. Zo is er het kasteel van Olen, dat dateert uit de 16e eeuw en bekend staat om zijn prachtige gevel en imposante torens. Ook de Sint-Martinuskerk, die dateert uit de 12e eeuw, is een bezoekje waard. Deze kerk is bekend om zijn prachtige glas-in-loodramen en historische orgel.

In het centrum van Olen vindt men tal van gezellige cafés en restaurants, waar men kan genieten van een hapje en een drankje. Een van de populairste cafés in Olen is café De Zwaan, dat bekend staat om zijn vriendelijke sfeer en uitgebreide bierkaart. Ook restaurant De Wingerd, dat zich bevindt in een mooi historisch gebouw, is een aanrader voor wie wil genieten van lokale gerechten.

In de omgeving van Olen zijn er ook tal van bezienswaardigheden die men kan bezoeken. Zo is er het Provinciaal Groendomein Rivierenhof, een groot park met tal van wandelpaden en recreatiemogelijkheden. Ook het Natuurreservaat De Zegge, dat bekend staat om zijn vele vogelsoorten en mooie natuur, is een bezoekje waard.

Voor wie van fietsen en wandelen houdt, zijn er tal van mooie routes in de omgeving van Olen. Zo is er de Kempenroute, die langs de mooie Kempense landschappen voert en door pittoreske dorpjes en stadjes loopt. Ook de Molse Merenroute, die langs verschillende meren en waterpartijen loopt, is een aanrader.

Olen is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein en de bus. De gemeente ligt vlakbij de E313, die Antwerpen en Hasselt met elkaar verbindt. Ook het treinstation van Olen biedt goede verbindingen met de rest van het land. Met de bus is Olen bereikbaar vanuit verschillende nabijgelegen gemeenten.

Olen is een rustige gemeente, waarbij het lokale verenigingsleven een belangrijke rol speelt. Er zijn tal van lokale verenigingen actief, waardoor er regelmatig activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Zo is er jaarlijks de Olenjaarmarkt, een evenement dat enkele dagen duurt en tal van activiteiten en optredens biedt.

In de nabijgelegen gemeenten zijn er ook tal van bezienswaardigheden te vinden. Zo ligt het historische stadje Herentals op slechts enkele kilometers afstand, waar men kan genieten van mooie gebouwen en gezellige winkelstraten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden