Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Nijlen 

Het lokale nieuws uit Nijlen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Nijlen

Het lokale nieuws uit Nijlen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Nijlen

Verder lokaal nieuws van Nijlen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Nijlen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Nijlen

Het lokale nieuws uit Nijlen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Nijlen/

De officiële lokale website van Nijlen

>> https://www.Nijlen.be/

Het lokale nieuws uit Nijlen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Nijlen/

Het lokale nieuws uit Nijlen in de Gazet van Nijlen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Nijlen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Nijlen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws nijlen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Nijlen is een gemeente in de provincie Antwerpen in België. De gemeente heeft een oppervlakte van 50 vierkante kilometer en telt ongeveer 23.000 inwoners. Nijlen ligt ten oosten van de stad Antwerpen en wordt begrensd door de gemeenten Berlaar, Heist-op-den-Berg, Lier en Ranst.

De gemeente Nijlen bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Bevel, Kessel en Nijlen zelf. Nijlen is een rustige en landelijke gemeente met tal van mooie wandel- en fietsroutes. In het centrum van Nijlen vindt men de Sint-Lambertuskerk, die dateert uit de 15e eeuw. Ook het oude gemeentehuis en de pastorie zijn mooie historische gebouwen die men kan bewonderen.

Kessel is dan weer bekend om zijn kasteel. Het kasteel van Kessel dateert uit de 14e eeuw en is een mooi voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Het kasteel is nu in privébezit en kan niet bezocht worden, maar het is wel mogelijk om erlangs te wandelen en te genieten van het mooie uitzicht.

Bevel is een kleine deelgemeente van Nijlen, maar is zeker een bezoekje waard. Bevel heeft een mooi kasteel, het Kasteel van Bevel, dat dateert uit de 17e eeuw. Het kasteel is omgeven door een prachtig park en wordt omringd door slotgrachten. Het is nu in privébezit, maar het park kan wel bezocht worden.

Nijlen is ook bekend om zijn jaarlijkse kermis, die in het centrum van de gemeente plaatsvindt. Hier kan men genieten van tal van attracties, optredens en eetkraampjes. Ook de jaarmarkt van Nijlen is een evenement dat men niet mag missen. Op de jaarmarkt kan men tal van lokale producten en lekkernijen proeven.

In de omgeving van Nijlen zijn er ook verschillende bezienswaardigheden die men kan bezoeken. Zo is er het provinciaal groendomein Rivierenhof, dat op een halfuur rijden ligt. Hier kan men genieten van een prachtig park met tal van wandel- en fietspaden. Ook de stad Lier, die op een kwartier rijden ligt, is een bezoekje waard. Lier heeft een mooi historisch centrum met tal van bezienswaardigheden, zoals de Sint-Gummaruskerk en het Begijnhof.

Nijlen is goed bereikbaar met de auto, de trein en de bus. Het treinstation van Nijlen ligt in het centrum van de gemeente en is gemakkelijk bereikbaar met de bus. Met de auto is Nijlen goed bereikbaar via de E313 en de N13.

Nijlen heeft ook een rijk verenigingsleven, waarbij verschillende lokale verenigingen actief zijn. Hierdoor zijn er tal van activiteiten en evenementen in de gemeente, waardoor er voor iedereen wel iets te doen is. Nijlen is een rustige en gezellige gemeente,

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden