Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Mortsel 

Het lokale nieuws uit Mortsel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Mortsel

Het lokale nieuws uit Mortsel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Mortsel

Verder lokaal nieuws van Mortsel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Mortsel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Mortsel

Het lokale nieuws uit Mortsel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Mortsel/

De officiële lokale website van Mortsel

>> https://www.Mortsel.be/

Het lokale nieuws uit Mortsel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Mortsel/

Het lokale nieuws uit Mortsel in de Gazet van Mortsel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Mortsel

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Mortsel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws mortsel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Mortsel is een stad in de provincie Antwerpen, gelegen in het hart van Vlaanderen, België. Het is een levendige gemeente met een rijke geschiedenis en cultuur. Mortsel ligt op slechts een steenworp afstand van de stad Antwerpen en is de ideale locatie voor mensen die willen genieten van de rust en het groen van de rand, maar toch dicht bij de stedelijke voorzieningen willen blijven.

Mortsel heeft een oppervlakte van 7,81 km² en telt ongeveer 25.000 inwoners. Het is een van de kleinere gemeenten in de regio, maar heeft toch veel te bieden. Mortsel is verdeeld in drie deelgemeenten: Mortsel-Centrum, Mortsel-Oude-God en Mortsel-Dorp. Elke deelgemeente heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden.

Mortsel-Centrum is het commerciële hart van de gemeente. Hier vindt u talloze winkels, restaurants en cafés. Het is een levendige buurt met veel activiteit en een bruisend nachtleven. Bovendien is het een van de groenste wijken van Mortsel, met verschillende parken en pleinen.

Mortsel-Oude-God ligt in het westen van de gemeente en is vooral bekend om zijn prachtige art-decohuizen en statige villa’s. Dit deel van Mortsel heeft een rijke geschiedenis en is een geliefde buurt bij mensen die houden van architectuur en geschiedenis. In Mortsel-Oude-God vindt u ook het Fort van Mortsel, een indrukwekkend militair fort uit de negentiende eeuw dat nu dienst doet als museum en evenementenlocatie.

Mortsel-Dorp is het oudste deel van de gemeente en heeft een authentieke dorpskern met oude huizen en smalle straatjes. Hier vindt u de Sint-Benedictuskerk, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur uit de dertiende eeuw. In de buurt van Mortsel-Dorp vindt u ook het Gemeentepark, een groene oase in het midden van de stad met speeltuinen, wandelpaden en vijvers.

Naast de drie deelgemeenten heeft Mortsel ook verschillende buurgemeenten die de moeite waard zijn om te verkennen. Zo vindt u in Edegem het Kasteel Hof Ter Linden, een indrukwekkend kasteel uit de achttiende eeuw omringd door prachtige tuinen. In Hove kunt u dan weer genieten van de rust en stilte van het groene landschap, met uitgestrekte bossen en mooie wandelpaden.

Tot slot is er ook Boechout, een buurgemeente van Mortsel die bekend staat om zijn jaarlijkse festival, de Lentebraderie. Dit evenement trekt duizenden bezoekers vanuit de hele regio en biedt een breed scala aan activiteiten en entertainment voor jong en oud.

Al met al is Mortsel een geweldige gemeente om te wonen, werken of bezoeken. Het biedt een unieke mix van stedelijke voorzieningen en natuurlijke schoonheid, met een rijke geschiedenis

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden