Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Merksplas 

Het lokale nieuws uit Merksplas in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Merksplas

Het lokale nieuws uit Merksplas in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Merksplas

Verder lokaal nieuws van Merksplas onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Merksplas in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Merksplas

Het lokale nieuws uit Merksplas in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Merksplas/

De offici├źle lokale website van Merksplas

>> https://www.Merksplas.be/

Het lokale nieuws uit Merksplas op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Merksplas/

Het lokale nieuws uit Merksplas in de Gazet van Merksplas (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Merksplas

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Merksplas. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws merksplas
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Merksplas is een gemeente in de provincie Antwerpen in Belgi├ź. Het ligt in het noorden van de provincie en telt ongeveer 9.000 inwoners. Merksplas bestaat uit de deelgemeenten Merksplas-centrum, Ginhoven en Zondereigen.

Merksplas-centrum is het grootste en meest dichtbevolkte deel van de gemeente. Het is een bruisende en levendige plaats met verschillende winkels, restaurants en caf├ęs. Een belangrijke bezienswaardigheid van het centrum van Merksplas is het kasteel van Merksplas. Dit kasteel, dat dateert uit de 16e eeuw, is een prachtig voorbeeld van Vlaamse renaissance-architectuur. Het kasteel is tegenwoordig in gebruik als gemeentehuis.

Ginhoven is een kleine deelgemeente van Merksplas en ligt ten zuidoosten van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 400 inwoners en heeft een landelijk karakter. Een belangrijke bezienswaardigheid van Ginhoven is de Sint-Willibrorduskerk, die dateert uit de 19e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel en een mooi interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Zondereigen is een andere kleine deelgemeente van Merksplas en ligt ten noordoosten van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 500 inwoners en heeft een landelijk karakter. Een belangrijke bezienswaardigheid van Zondereigen is de Sint-Willibrorduskerk, die dateert uit de 19e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel en een mooi interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Naast de deelgemeenten van Merksplas, zijn er ook verschillende buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt de gemeente Hoogstraten ten noorden van Merksplas. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en verschillende bezienswaardigheden, zoals de Sint-Katharinakerk en het stadhuis. Ten westen van Merksplas ligt de gemeente Turnhout, die bekend staat als de hoofdstad van de Kempen. Deze stad heeft een gezellig centrum met verschillende winkels, restaurants en caf├ęs en heeft verschillende bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van de hertogen van Brabant en het Begijnhof.

Ten zuiden van Merksplas ligt de gemeente Beerse, die bekend staat om zijn prachtige natuurgebieden en wandelroutes. Een belangrijke bezienswaardigheid van Beerse is de Sint-Lambertuskerk, die dateert uit de 17e eeuw en een mooi barok interieur heeft. Ten oosten van Merksplas ligt de gemeente Rijkevorsel, die bekend staat om zijn jaarlijkse kermis. Deze kermis trekt duizenden bezoekers en heeft verschillende attracties en feestelijke activiteiten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden