Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Menen 

Het lokale nieuws uit Menen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Menen

Het lokale nieuws uit Menen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Menen

 

Verder lokaal nieuws van Menen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Menen in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/menen/

De officiële lokale website van Menen

>> https://www.Menen.be/

Het lokale nieuws uit Menen op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Menen

Het lokale nieuws uit Menen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Menen/

Het lokale nieuws uit Menen in de Gazet van Menen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Menen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Menen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws menen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Menen is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen in België. Het ligt aan de Franse grens, in het uiterste zuidwesten van het land. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 33 vierkante kilometer en telt zo’n 33.000 inwoners. Menen bestaat uit de deelgemeenten Menen, Lauwe en Rekkem.

Menen is een historische stad met een rijke geschiedenis. Het was in het verleden een belangrijke stad in de textielindustrie en heeft een indrukwekkend historisch centrum met verschillende bezienswaardigheden. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Menen is het stadhuis, dat dateert uit de 16e eeuw. Dit prachtige gebouw is gelegen aan de Grote Markt en heeft een indrukwekkende gevel met verschillende beelden en ornamenten.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid van Menen is de Sint-Vincentiuskerk, die dateert uit de 14e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gotische gevel en een indrukwekkend interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s. Ook het begijnhof van Menen is een bezoekje waard. Dit middeleeuwse begijnhof is gelegen aan de rand van het historische centrum en heeft een rustige en serene sfeer.

Lauwe is de grootste deelgemeente van Menen en ligt ten zuiden van het historische centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 8.000 inwoners en heeft een landelijk karakter. Een belangrijke bezienswaardigheid van Lauwe is de Sint-Jozefskerk, die dateert uit de 19e eeuw. Deze kerk heeft een indrukwekkende neogotische gevel en een mooi interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Rekkem is de meest oostelijke deelgemeente van Menen en ligt ten oosten van het historische centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 5.000 inwoners en heeft een landelijk karakter. Een belangrijke bezienswaardigheid van Rekkem is het kasteel van Zandberg, dat dateert uit de 17e eeuw. Dit prachtige kasteel is omringd door prachtige tuinen en heeft een indrukwekkende gevel met verschillende beelden en ornamenten.

Naast Menen, Lauwe en Rekkem, zijn er ook nog verschillende buurgemeenten die een bezoekje waard zijn. Ten westen van Menen ligt Wervik, een gemeente met ongeveer 18.000 inwoners. Wervik is bekend om zijn textielindustrie en heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Medarduskerk en het museum Tabaksmuseum.

Ten noorden van Menen ligt Wevelgem, een gemeente met ongeveer 30.000 inwoners.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden