Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Meise 

Het lokale nieuws uit Meise in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Meise

Het lokale nieuws uit Meise in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Meise

Verder lokaal nieuws van Meise onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Meise in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Meise

Het lokale nieuws uit Meise in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Meise/

De officiële lokale website van Meise

>> https://www.Meise.be/

Het nieuws uit Meise op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Meise

Het nieuws uit Meise op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Meise

Het lokale nieuws uit Meise op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Meise/

Het lokale nieuws uit Meise in de Gazet van Meise (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Meise

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Meise. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws meise
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Meise is een Vlaamse gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in het centrum van België. De gemeente telt zo’n 23.000 inwoners en bestaat uit drie deelgemeenten: Meise, Wolvertem en Oppem. In de omgeving van Meise zijn er ook enkele buurgemeenten die een bezoek waard zijn.

De gemeente Meise is voornamelijk bekend omwille van het Kasteel van Meise en de prachtige plantentuin die zich in de buurt bevindt. Het kasteel is gebouwd in de 19e eeuw en heeft een prachtige neogotische architectuur. Het kasteel is nu een museum gewijd aan de geschiedenis van de Belgische monarchie en is open voor bezoekers.

De Plantentuin van Meise is een prachtige botanische tuin en is een van de grootste ter wereld. De tuin heeft een uitgebreide collectie planten van over de hele wereld en is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Er zijn ook regelmatig tentoonstellingen en evenementen in de tuin.

Naast de plantentuin heeft de gemeente Meise ook enkele mooie natuurgebieden. Zo is er het natuurgebied Grimbergsesteenweg, waar men kan genieten van bossen en heide. Ook het natuurgebied Schiplakenbos is de moeite waard om te bezoeken. Hier kan men wandelen langs prachtige vijvers en genieten van het groen.

In de gemeente Meise zijn er ook enkele historische bezienswaardigheden te vinden. Zo is er de Sint-Martinuskerk in Meise, een mooie kerk uit de 16e eeuw. Ook de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk in Wolvertem is de moeite waard om te bezoeken. Dit mooie gebouw stamt uit de 18e eeuw en heeft een prachtig interieur.

De gemeente Meise heeft ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er de gemeente Grimbergen, gelegen ten westen van Meise. Grimbergen staat vooral bekend om zijn abdij en brouwerij. De Abdij van Grimbergen is een prachtig gebouw uit de 12e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Ook de brouwerij is erg populair en er worden regelmatig rondleidingen georganiseerd.

Een andere nabijgelegen gemeente is Merchtem, gelegen ten oosten van Meise. Merchtem heeft een mooie dorpskern en enkele interessante bezienswaardigheden. Zo is er de Sint-Stefanuskerk, een prachtige kerk uit de 17e eeuw. Ook het Kasteel van Hamme is een mooie plek om te bezoeken.

Een derde nabijgelegen gemeente is Vilvoorde, gelegen ten zuiden van Meise. Vilvoorde heeft een rijke geschiedenis en enkele mooie bezienswaardigheden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden