Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Meerhout 

Het lokale nieuws uit Meerhout in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Meerhout

Het lokale nieuws uit Meerhout in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Meerhout

Verder lokaal nieuws van Meerhout onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Meerhout in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Meerhout

Het lokale nieuws uit Meerhout in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Meerhout/

De officiële lokale website van Meerhout

>> https://www.Meerhout.be/

Het lokale nieuws uit Meerhout op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Meerhout/

Het lokale nieuws uit Meerhout in de Gazet van Meerhout (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Meerhout

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Meerhout. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws meerhout
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Meerhout is een kleine gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in het noordoosten van België. De gemeente telt zo’n 10.000 inwoners en bestaat uit twee deelgemeenten: Meerhout en Zittaart. In de omgeving van Meerhout zijn er ook enkele buurgemeenten die een bezoek waard zijn.

De gemeente Meerhout is voornamelijk bekend om zijn mooie natuur en landschap. De gemeente ligt in het hart van de Kempen en heeft vele mooie wandel- en fietsroutes. Zo is er het prachtige natuurgebied De Rammelaars, waar men kan genieten van bossen, vennen en heide. Een andere mooie plek is het Kasteelpark van Meerhout, waar men kan wandelen langs prachtige tuinen en een kasteel uit de 19e eeuw.

In Meerhout zijn er ook enkele historische bezienswaardigheden te vinden. Zo is er de Sint-Trudokerk, een prachtige kerk uit de 13e eeuw. Ook de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Zittaart is de moeite waard om te bezoeken. Dit mooie gebouw stamt uit de 16e eeuw en heeft een prachtig interieur.

De gemeente Meerhout heeft ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er de gemeente Mol, gelegen ten zuiden van Meerhout. Mol is vooral bekend om zijn natuurgebieden, zoals het bekende recreatiedomein Zilvermeer. Ook de Abdij van Postel is een mooie plek om te bezoeken. Deze abdij stamt uit de 12e eeuw en heeft een prachtige kerk en tuinen.

Een andere nabijgelegen gemeente is Geel, gelegen ten westen van Meerhout. Geel heeft een rijke geschiedenis en heeft vele mooie gebouwen en bezienswaardigheden. Zo is er de Sint-Dimpnakerk, een prachtige kerk uit de 14e eeuw. Ook de Sint-Amandskerk en het Begijnhof zijn de moeite waard om te bezoeken.

Een derde nabijgelegen gemeente is Tessenderlo, gelegen ten oosten van Meerhout. Tessenderlo staat vooral bekend om zijn chemische industrie, maar heeft ook enkele mooie bezienswaardigheden. Zo is er het Prinsenpark, een mooi park met een kasteel uit de 19e eeuw. Ook de Sint-Martinuskerk en het Kasteel van Schoonbeek zijn mooie plekken om te bezoeken.

Tot slot staat Meerhout ook bekend om zijn jaarlijkse festivals en evenementen. Zo is er jaarlijks het rockfestival Groezrock, dat duizenden bezoekers trekt. Ook het Summerfestival en het Bal Populair zijn jaarlijkse evenementen die erg populair zijn onder de inwoners en bezoekers van Meerhout.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden