Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit MechelenĀ 

Het lokale nieuws uit Mechelen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Mechelen

Het lokale nieuws uit Mechelen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Mechelen

Verder lokaal nieuws van Mechelen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Mechelen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Mechelen

Het lokale nieuws uit Mechelen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Mechelen/

De officiƫle lokale website van Mechelen

>> https://www.Mechelen.be/

Het lokale nieuws uit Mechelen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Mechelen/

Het lokale nieuws uit Mechelen in de Gazet van Mechelen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Mechelen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Mechelen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws mechelen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Mechelen is een mooie en historische stad gelegen in de provincie Antwerpen, in het hart van Vlaanderen. De stad heeft een rijk verleden en staat bekend om zijn prachtige architectuur, charmante straatjes en bruisende cultuurleven. Mechelen heeft ook enkele nabijgelegen gemeenten die een bezoek waard zijn.

De stad Mechelen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de handel en het ambacht en was ooit de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Vandaag de dag is Mechelen een bruisende stad met vele bezienswaardigheden en activiteiten.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Mechelen is de Sint-Romboutskathedraal. Dit majestueuze bouwwerk is een symbool van de stad en kan van ver af worden gezien. De kathedraal heeft een prachtig interieur met vele kunstwerken en beelden. Het is ook mogelijk om de toren te beklimmen en te genieten van een spectaculair uitzicht over de stad.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Mechelen is het Groot Begijnhof. Dit is een historische wijk die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van de best bewaarde begijnhoven in Vlaanderen en heeft vele prachtige gebouwen en tuinen. Het is een ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust en schoonheid van de omgeving.

Mechelen heeft ook enkele nabijgelegen gemeenten die een bezoek waard zijn. Zo is er de gemeente Bonheiden, gelegen ten oosten van Mechelen. Bonheiden is bekend om zijn prachtige natuur en heeft vele mooie wandel- en fietsroutes. Een andere nabijgelegen gemeente is Zemst, gelegen ten noorden van Mechelen. Zemst heeft enkele mooie kastelen en parken, zoals het Kasteel van Hofstade en het Provinciaal Domein Zemst.

Een andere interessante nabijgelegen gemeente is Boortmeerbeek, gelegen ten westen van Mechelen. Boortmeerbeek is een landelijke gemeente met vele mooie wandelroutes. Het heeft ook enkele historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Niklaaskerk en de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopnemingkerk.

Mechelen zelf heeft ook enkele interessante musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er het Museum Hof van Busleyden, dat zich richt op de geschiedenis en de cultuur van Mechelen en Vlaanderen. Een ander interessant museum is het Speelgoedmuseum Mechelen, dat zich richt op speelgoed van vroeger en nu.

Tot slot staat Mechelen ook bekend om zijn vele festivals en evenementen. Zo is er jaarlijks het Maanrockfestival, een muziekfestival dat duizenden bezoekers trekt. Ook het Maneblusserfestival is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de stad op spectaculaire wijze wordt verlicht.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden