Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Machelen 

Het lokale nieuws uit Machelen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Machelen

Het lokale nieuws uit Machelen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Machelen

Verder lokaal nieuws van Machelen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Machelen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Machelen

Het lokale nieuws uit Machelen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Machelen/

De officiële lokale website van Machelen

>> https://www.Machelen.be/

Het nieuws uit Machelen op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Machelen

Het nieuws uit Machelen op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Machelen

Het lokale nieuws uit Machelen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Machelen/

Het lokale nieuws uit Machelen in de Gazet van Machelen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Machelen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Machelen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws machelen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Machelen is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België, gelegen aan de rand van de stad Brussel. De gemeente telt ongeveer 14.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Machelen zelf, Diegem en Haren.

Machelen is vooral bekend vanwege de luchthaven van Brussel, die gelegen is op het grondgebied van de gemeente. Dit zorgt voor veel economische activiteit in de regio en er zijn dan ook tal van bedrijven gevestigd in de buurt van de luchthaven. Daarnaast biedt de luchthaven ook veel mogelijkheden voor reizigers, met tal van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld.

Een andere bezienswaardigheid in Machelen is het Park van Rodebeek, een mooi park met wandelpaden en een vijver. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Het park is ook de thuisbasis van het gemeentelijk zwembad, dat een populair ontspanningspunt is voor de inwoners van de gemeente.

Diegem is een deelgemeente van Machelen en staat vooral bekend om zijn bedrijvigheid. Hier zijn tal van bedrijven gevestigd, waaronder verschillende multinationals. Daarnaast is Diegem ook een belangrijke verkeersknoop, met verschillende snelwegen en spoorlijnen die hier samenkomen.

Haren is ook een deelgemeente van Machelen en ligt aan de andere kant van de luchthaven van Brussel. Hier vind je onder andere de Nationale Plantentuin van België, een mooi park met tal van plantensoorten van over de hele wereld. Daarnaast is Haren ook de thuisbasis van het Atomium, een bekend bouwwerk dat gebouwd werd voor de Wereldtentoonstelling van 1958.

Machelen heeft ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt de stad Vilvoorde vlakbij, een mooie stad met een rijke geschiedenis. Hier vind je onder andere het Kasteel de Vilvoorde en het Museum voor Schone Kunsten. Ook de stad Brussel is vlakbij, met tal van bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, het Koninklijk Paleis en Manneken Pis.

Een andere buurgemeente is Zaventem, waar de nationale luchthaven van België gevestigd is. Hier vind je onder andere het interessante Museum van de Luchtmacht, dat een overzicht biedt van de geschiedenis van de Belgische luchtvaart. Ook de Abdij van Dielegem is een bezoekje waard, een mooie abdij uit de 12e eeuw die nu dienst doet als cultureel centrum.

Al met al is Machelen een interessante gemeente, met een rijke geschiedenis en veel economische bedrijvigheid. De luchthaven van Brussel zorgt voor veel activiteit en er zijn tal van mooie parken en bezienswaardigheden in de buurt te vinden

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden