Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit MaasmechelenĀ 

Het lokale nieuws uit Maasmechelen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Maasmechelen

Het lokale nieuws uit Maasmechelen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Maasmechelen

Verder lokaal nieuws van Maasmechelen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Maasmechelen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Maasmechelen

De lokale nieuws uit Maasmechelen op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Maasmechelen

Het lokale nieuws uit Maasmechelen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Maasmechelen/

De officiƫle lokale website van Maasmechelen

>> https://www.Maasmechelen.be/

Het lokale nieuws uit Maasmechelen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Maasmechelen/

Het lokale nieuws uit Maasmechelen in de Gazet van Maasmechelen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Maasmechelen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Maasmechelen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws maasmechelen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Maasmechelen is een gemeente in de provincie Limburg in Belgiƫ, gelegen aan de oevers van de Maas. De gemeente heeft ongeveer 40.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Eisden, Leut, Mechelen-aan-de-Maas en Vucht.

Maasmechelen is vooral bekend vanwege de shoppingcenters Maasmechelen Village en M2. Hier kun je terecht voor tal van merkkleding, schoenen en accessoires tegen gereduceerde prijzen. Maasmechelen Village is een outdoor winkelcentrum, gelegen in een mooie omgeving met groen en waterpartijen. M2 is een overdekt winkelcentrum met een ruim aanbod aan winkels.

Naast het shoppen biedt Maasmechelen ook tal van andere bezienswaardigheden. Zo is het Nationaal Park Hoge Kempen vlakbij gelegen, een prachtig natuurgebied met tal van mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Ook de Maas zelf biedt tal van mogelijkheden voor watersportliefhebbers, zoals kajakken en vissen.

Eisden is een deelgemeente van Maasmechelen en staat bekend om zijn mijnverleden. Het voormalige mijngebouw van Eisden is omgebouwd tot een cultureel centrum en biedt onder andere onderdak aan het Europees Centrum voor Kunst en Industrieel Erfgoed. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de mijnindustrie en de impact daarvan op de regio.

Leut is ook een deelgemeente van Maasmechelen en biedt tal van mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Zo kun je bijvoorbeeld de Leutermolenwandeling maken, een mooie wandeling langs het kanaal en door de bossen. Ook de Sint-Pieterskerk, een mooie kerk uit de 18e eeuw, is een bezoekje waard.

Mechelen-aan-de-Maas is de derde deelgemeente van Maasmechelen en staat vooral bekend om zijn mooie omgeving en natuur. Zo kun je bijvoorbeeld het natuurgebied de Mechelse Heide bezoeken, een prachtig gebied met heidevelden en vennen. Ook de Sint-Bartholomeuskerk, een mooie kerk uit de 18e eeuw, is een bezoekje waard.

Vucht is de vierde deelgemeente van Maasmechelen en staat bekend om zijn mooie kasteel. Het Kasteel Vilain XIIII is een mooi kasteel uit de 18e eeuw, gelegen in een mooie omgeving met waterpartijen en bossen. Het kasteel is momenteel in gebruik als evenementenlocatie en is niet toegankelijk voor publiek.

Maasmechelen heeft ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Lanaken op slechts enkele kilometers afstand, een mooie stad met verschillende bezienswaardigheden, waaronder het kasteel Pietersheim en de Sint-Ursulakerk.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden