Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit MaaseikĀ 

Het lokale nieuws uit Maaseik in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Maaseik

Het lokale nieuws uit Maaseik in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Maaseik

Verder lokaal nieuws van Maaseik onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Maaseik in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Maaseik

De lokale nieuws uit Maaseik op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Maaseik

Het lokale nieuws uit Maaseik in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Maaseik/

De officiƫle lokale website van Maaseik

>> https://www.Maaseik.be/

Het lokale nieuws uit Maaseik op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Maaseik/

Het lokale nieuws uit Maaseik in de Gazet van Maaseik (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Maaseik

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Maaseik. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws maaseik
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Maaseik is een stad in de Belgische provincie Limburg, gelegen aan de oever van de Maas en de grens met Nederland. De stad telt ongeveer 25.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Neeroeteren, Opoeteren en Wurfeld.

Maaseik heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad tal van historische bezienswaardigheden heeft. Zo is de Sint-Catharinakerk een prachtige kerk uit de 15e eeuw, met een opvallende toren en mooie glas-in-loodramen. Ook het Stadhuis van Maaseik, dat dateert uit de 17e eeuw, is een prachtig gebouw met een mooie gevel en sierlijke ornamenten.

Neeroeteren is een deelgemeente van Maaseik en staat vooral bekend om zijn mooie natuurgebieden en landschappen. Het Nationaal Park Hoge Kempen ligt vlakbij en biedt tal van mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Ook het Kasteel van Neeroeteren, dat dateert uit de 16e eeuw, is een mooie bezienswaardigheid.

Opoeteren is ook een deelgemeente van Maaseik en staat bekend om zijn mooie natuurgebieden en landschappen. Zo is het natuurreservaat de Driebanken een prachtig gebied om te wandelen en fietsen, met mooie bossen en heidevelden. Ook het Kasteel Vilain XIIII, dat dateert uit de 18e eeuw, is een mooie bezienswaardigheid.

Wurfeld is de derde deelgemeente van Maaseik en staat bekend om zijn mooie omgeving en natuur. Zo is het natuurgebied de Broekbeemd een prachtig gebied om te wandelen en fietsen, met mooie moerassen en waterpartijen. Ook de Sint-Jacobuskerk, een mooie kerk uit de 18e eeuw, is een bezoekje waard.

Naast deze deelgemeenten heeft Maaseik ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Bree op slechts enkele kilometers afstand, een mooie stad met verschillende bezienswaardigheden, waaronder het stadhuis en de Sint-Michielskerk.

Ook Kinrooi is vlakbij gelegen en biedt tal van mogelijkheden voor een dagje uit. Kinrooi is bekend om zijn mooie landschappen en natuur, met onder andere het natuurgebied de Maasplassen, een prachtig gebied om te wandelen en fietsen, en het natuurgebied de Zig, een mooi gebied met moerassen en vennen.

Verder is het Nationaal Park Hoge Kempen ook vlakbij gelegen, een prachtig natuurgebied met tal van mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. In het park bevindt zich ook het Blotevoetenpad, een unieke ervaring waarbij je op blote voeten door de natuur loopt en verschillende ondergronden voelt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden