Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Londerzeel 

Het lokale nieuws uit Londerzeel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Londerzeel

Het lokale nieuws uit Londerzeel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Londerzeel

Verder lokaal nieuws van Londerzeel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Londerzeel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Londerzeel

Het lokale nieuws uit Londerzeel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Londerzeel/

De officiële lokale website van Londerzeel

>> https://www.Londerzeel.be/

Het nieuws uit Londerzeel op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Londerzeel

Het nieuws uit Londerzeel op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Londerzeel

Het lokale nieuws uit Londerzeel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Londerzeel/

Het lokale nieuws uit Londerzeel in de Gazet van Londerzeel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Londerzeel

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Londerzeel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws londerzeel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Londerzeel is een gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant, gelegen tussen Brussel en Mechelen. Met ongeveer 18.000 inwoners is Londerzeel een rustige gemeente waar het aangenaam wonen is. De gemeente heeft verschillende deelgemeenten, waaronder Londerzeel-Sint-Jozef, Malderen, Steenhuffel en Londerzeel-Bruist.

Londerzeel-Sint-Jozef is de grootste deelgemeente en heeft een rijke geschiedenis. In het centrum van de deelgemeente vind je de Onze-Lieve-Vrouwkerk, een prachtige kerk die gebouwd is in 1870. Verder zijn er verschillende mooie parken en natuurgebieden in de omgeving, waar je heerlijk kan wandelen en fietsen.

Malderen is dan weer bekend om zijn mooie natuur en landelijke sfeer. Hier vind je onder andere het natuurgebied de Buggenhoutse Vaart, waar je kan genieten van de rust en de natuur. Ook de Sint-Niklaaskerk is een bezoekje waard, met zijn prachtige glas-in-loodramen en mooie interieur.

Steenhuffel is dan weer bekend om zijn bierbrouwerij Palm, waar je een rondleiding kan volgen en meer kan leren over het brouwproces van het bekende Palm-bier. In Steenhuffel vind je ook het mooie Kasteel van Steenhuffel, dat dateert uit de 16e eeuw.

Londerzeel-Bruist is de kleinste deelgemeente en is vooral bekend om zijn gezellige dorpsfeesten en evenementen. Hier vind je onder andere de jaarlijkse Londerzeelse Kermis, een groot evenement dat elk jaar duizenden bezoekers trekt.

Naast deze deelgemeenten heeft Londerzeel ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Kapelle-op-den-Bos op slechts enkele kilometers afstand, een mooie gemeente met verschillende winkels en restaurants. Opwijk, gelegen op zo’n 10 kilometer afstand, is dan weer bekend om zijn prachtige landschap en fietsroutes, zoals de Oude Spoorwegroute die je door het mooie landschap van Opwijk leidt.

In Londerzeel zelf zijn er ook verschillende bezienswaardigheden. Zo is er het Hof ten Steen, een prachtig kasteel dat dateert uit de 13e eeuw en nu dienst doet als gemeentehuis. Het Kasteel van Londerzeel is ook een bezoekje waard, met zijn prachtige architectuur en mooie tuinen.

Wie van winkelen houdt, kan terecht in het centrum van Londerzeel, waar verschillende winkels en restaurants te vinden zijn. Op zondag is er bovendien een gezellige markt, waar je verse groenten en fruit kan kopen, maar ook kleding en andere producten.

Wie graag sport, kan terecht in het Sportcomplex De Lijster, dat verschillende sportfaciliteiten heeft, waaronder een zwembad, een sporthal en een fitnessruimte

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden