Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lokeren 

Het lokale nieuws uit Lokeren in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lokeren

Het lokale nieuws uit Lokeren in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lokeren

Verder lokaal nieuws van Lokeren onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lokeren in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lokeren

Het lokale nieuws uit Lokeren in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lokeren/

De officiële lokale website van Lokeren

>> https://www.Lokeren.be/

Het nieuws uit Lokeren op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Lokeren

Het nieuws uit Lokeren op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Lokeren

Het lokale nieuws uit Lokeren op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Lokeren/

Het lokale nieuws uit Lokeren in de Gazet van Lokeren (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lokeren

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lokeren. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lokeren
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lokeren is een stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, gelegen aan de rivier de Durme. De stad heeft ongeveer 40.000 inwoners en is vooral bekend om zijn textielindustrie, die een belangrijke rol speelde in de economische ontwikkeling van de stad.

Lokeren heeft verschillende deelgemeenten, waaronder Daknam, Eksaarde, en Doorslaar. Daknam is een landelijke deelgemeente die bekend staat om zijn mooie wandel- en fietsroutes. Eksaarde heeft dan weer een rijk verleden als pelgrimsoord, met de Sint-Jozefkapel als bekendste bezienswaardigheid. Doorslaar is dan weer een klein, rustig dorpje dat vooral bekend staat om zijn mooie natuurgebieden.

Naast deze deelgemeenten heeft Lokeren ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Sint-Niklaas, de hoofdstad van het Waasland, op slechts 10 kilometer afstand. Deze stad heeft een mooi historisch centrum met verschillende winkels en restaurants. Een andere naburige gemeente is Waasmunster, gelegen aan het Donkmeer. Deze gemeente is vooral populair omwille van zijn mooie natuur, waar je heerlijk kan wandelen en fietsen.

In Lokeren zelf zijn er ook verschillende bezienswaardigheden. Zo is er het Stadsmuseum Lokeren, waar je meer kan leren over de geschiedenis van de stad en zijn textielindustrie. Het museum is gevestigd in een oud herenhuis en heeft een mooie collectie oude textielmachines. Een andere bezienswaardigheid is het Park Ter Beuken, een groot park met een mooie vijver en verschillende wandelpaden.

Wie van winkelen houdt, kan terecht op de Grote Markt van Lokeren, waar verschillende winkels en restaurants te vinden zijn. Op zaterdag is er bovendien een gezellige markt, waar je verse groenten en fruit kan kopen, maar ook kleding en andere producten.

Wie graag sport, kan terecht in het Sport- en Recreatiepark De Molshoek. Dit park heeft verschillende sportfaciliteiten, waaronder voetbalvelden, tennisbanen en een zwembad. Er zijn ook verschillende speeltuinen en picknickplaatsen waar je kan genieten van een lekkere lunch in de buitenlucht.

Tot slot is Lokeren ook bekend om zijn jaarlijkse Lokerse Feesten, een groot muziekfestival dat elk jaar in augustus plaatsvindt. Het festival trekt duizenden bezoekers van over heel België en heeft al heel wat grote namen op zijn affiche gehad, zoals The Prodigy, Faithless en The Chemical Brothers.

Al bij al is Lokeren een gezellige stad met veel te bieden. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, winkelen of gewoon lekker ontspannen in de natuur, in Lokeren vind je zeker wat je zoekt. En met zijn mooie deelgemeenten en naburige gemeenten is er nog veel meer te ontdekken

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden