Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lo-ReningeĀ 

Het lokale nieuws uit Lo-Reninge in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lo-Reninge

Het lokale nieuws uit Lo-Reninge in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lo-Reninge

Verder lokaal nieuws van Lo-Reninge onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lo-Reninge in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/lo-reninge/

De officiƫle lokale website van Lo-reninge

>> https://www.Lo-reninge.be/

Het lokale nieuws uit Lo-reninge op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Lo-reninge

Het lokale nieuws uit Lo-Reninge op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/lo-reninge/

Het lokale nieuws uit Lo-Reninge in de Gazet van Lo-Reninge (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lo-Reninge

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lo-Reninge. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws lo-reninge
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lo-Reninge is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het westen van Belgiƫ. De gemeente telt ongeveer 3.400 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 57 vierkante kilometer. Lo-Reninge bestaat uit vier deelgemeenten: Lo, Reninge, Noordschote en Pollinkhove.

Lo-Reninge is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Zo is het een van de oudste steden van Belgiƫ en heeft het een prachtig historisch centrum met tal van mooie gebouwen en bezienswaardigheden. Een van de hoogtepunten van de gemeente is de Sint-Pieterskerk, een prachtige gotische kerk uit de 14e eeuw. Ook het stadhuis, dat gebouwd is in renaissancestijl, is een prachtig gebouw dat zeker een bezoek waard is.

Naast de mooie gebouwen heeft Lo-Reninge ook een rijke cultuur. Zo worden er tal van evenementen en festiviteiten georganiseerd gedurende het jaar, zoals de Lo-Poƫzieprijs en het Folkfestival. Het Folkfestival is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de beste folkgroepen uit binnen- en buitenland naar Lo-Reninge komen om op te treden. Het is een populair evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

De deelgemeenten van Lo-Reninge hebben elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo staat Reninge bekend om zijn mooie dorpskern met prachtige historische gebouwen, zoals de Sint-Vedastuskerk en het voormalige kasteel van de heren van Reninge. Noordschote is dan weer een klein, pittoresk dorpje met een prachtige omgeving. Pollinkhove staat bekend om zijn mooie natuur en is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers.

De buurgemeenten van Lo-Reninge hebben ook veel te bieden. Zo ligt Diksmuide op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad bekend om zijn prachtige historische gebouwen en bezienswaardigheden, zoals de IJzertoren en het stadhuis. Ook de stad Ieper is een populaire bestemming voor toeristen, met zijn prachtige oude gebouwen en gezellige winkelstraten.

Daarnaast zijn er ook tal van andere gemeenten in de buurt van Lo-Reninge die het bezoeken waard zijn. Zo ligt Veurne op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad bekend om zijn prachtige historische gebouwen en gezellige terrasjes. Ook de stad Brugge is een populaire bestemming voor toeristen, met zijn prachtige oude gebouwen en grachten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden