Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Linter 

Het lokale nieuws uit Linter in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Linter

Het lokale nieuws uit Linter in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Linter

Verder lokaal nieuws van Linter onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Linter in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Linter

Het lokale nieuws uit Linter in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Linter/

De officiële lokale website van Linter

>> https://www.Linter.be/

Het nieuws uit Linter op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Linter

Het nieuws uit Linter op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Linter

Het lokale nieuws uit Linter op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Linter/

Het lokale nieuws uit Linter in de Gazet van Linter (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Linter

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Linter. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws linter
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Linter is een gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in het hart van België. Het is een rustige, landelijke gemeente met ongeveer 7.000 inwoners en een oppervlakte van ongeveer 45 vierkante kilometer. Linter is vooral bekend om zijn groene omgeving en de vele wandel- en fietsroutes die er te vinden zijn.

De gemeente Linter is ontstaan uit een fusie van de gemeenten Drieslinter, Melkwezer, Neerlinter en Orsmaal-Gussenhoven. Elke deelgemeente heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo heeft Drieslinter een prachtige kerk, de Sint-Quirinuskerk, en is het omringd door mooie velden en bossen. Melkwezer staat bekend om zijn fruitteelt en heeft een prachtig kasteel, het Kasteel van Melkwezer. Neerlinter heeft dan weer een mooie, historische dorpskern met de Sint-Pieterskerk en Orsmaal-Gussenhoven is een klein, pittoresk dorpje met een prachtige omgeving.

In Linter zelf is er ook veel te zien en te doen. Zo heeft de gemeente een aantal mooie parken en groene zones, zoals het natuurgebied van de Mene-Jordaanvallei en het provinciedomein Het Vinne. Het Vinne is een prachtig natuurreservaat met een groot meer, omgeven door bossen en weiden. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

De gemeente Linter organiseert ook tal van evenementen gedurende het jaar. Zo is er in augustus het jaarlijkse Linter Kermis, waarbij tal van activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Ook is er in december het jaarlijkse Winterfeest, waarbij de dorpskern wordt omgetoverd tot een winterwonderland met tal van kraampjes en kerstactiviteiten.

De buurgemeenten van Linter hebben ook veel te bieden. Zo ligt Tienen op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad bekend om zijn prachtige historische gebouwen, zoals de Sint-Germanuskerk en het stadhuis. Ook de stad Leuven is een populaire bestemming voor toeristen, met zijn prachtige oude universiteitsgebouwen en gezellige winkelstraten.

Daarnaast zijn er ook tal van andere gemeenten in de buurt van Linter die het bezoeken waard zijn. Zo ligt Diest op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad bekend om zijn prachtige kasteel en historische binnenstad. Ook de stad Aarschot is een populaire bestemming voor toeristen, met zijn prachtige kerk en gezellige terrasjes aan de Demer.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden