Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lint 

Het lokale nieuws uit Lint in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lint

Het lokale nieuws uit Lint in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lint

Verder lokaal nieuws van Lint onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lint in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lint

Het lokale nieuws uit Lint in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lint/

De officiële lokale website van Lint

>> https://www.Lint.be/

Het lokale nieuws uit Lint op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Lint/

Het lokale nieuws uit Lint in de Gazet van Lint (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lint

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lint. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lint
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lint is een Vlaamse gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, tussen de steden Lier en Mechelen. De gemeente telt ongeveer 10.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 8 vierkante kilometer. Lint staat bekend om zijn groene omgeving, mooie wandel- en fietsroutes en zijn uitstekende verbindingen met nabijgelegen steden.

Lint heeft een prachtige dorpskern met historische gebouwen, zoals de Sint-Lambertuskerk en het gemeentehuis. De kerk dateert uit de 15e eeuw en heeft een prachtige gotische bouwstijl. Het gemeentehuis is gebouwd in 1900 en heeft een prachtige neoclassicistische architectuur. Het is een van de mooiste gebouwen in Lint en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Een andere bezienswaardigheid in Lint is het Fort van Lint. Dit fort dateert uit de 19e eeuw en is een belangrijke historische plaats in de gemeente. Het fort werd gebouwd ter verdediging van de stad Antwerpen en was deel van de zogenaamde Brialmontgordel, een verdedigingsgordel rond de stad. Het fort is nu opengesteld voor het publiek en is een populaire bestemming voor wandelaars en geschiedenisliefhebbers.

Lint heeft ook tal van jaarlijkse evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er in augustus het jaarlijkse Lintse Dorpsfeest, waarbij tal van activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Ook is er in december het jaarlijkse Kerstmarkt, waarbij lokale producten worden gepresenteerd en er tal van kerstactiviteiten zijn voor de hele familie.

De buurgemeenten van Lint hebben ook veel te bieden. Zo ligt Kontich op slechts enkele kilometers afstand en is deze gemeente bekend om zijn prachtige parken en tuinen, zoals het gemeentepark en het Fort van Kontich. Ook de stad Lier is een populaire bestemming voor toeristen, met zijn prachtige historische gebouwen en gezellige winkelstraten.

Daarnaast zijn er ook tal van andere gemeenten in de buurt van Lint die het bezoeken waard zijn. Zo ligt Mechelen op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad bekend om zijn prachtige historische gebouwen, zoals de Sint-Romboutskathedraal en het Groot Begijnhof. Ook de stad Antwerpen is een populaire bestemming voor toeristen, met zijn prachtige musea, winkels en restaurants.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden