Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lille 

Het lokale nieuws uit Lille in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lille

Het lokale nieuws uit Lille in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lille

Verder lokaal nieuws van Lille onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lille in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lille

Het lokale nieuws uit Lille in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lille/

De offici├źle lokale website van Lille

>> https://www.Lille.be/

Het lokale nieuws uit Lille op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Lille/

Het lokale nieuws uit Lille in de Gazet van Lille (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lille

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lille. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lille
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lille is een gemeente in de provincie Antwerpen in Belgi├ź, gelegen tussen Turnhout en Herentals. De gemeente Lille heeft een oppervlakte van ongeveer 57 vierkante kilometer en telt ongeveer 15.000 inwoners.

De gemeente Lille bestaat uit verschillende deelgemeenten, namelijk Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande. Elke deelgemeente heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo staat Gierle bekend om zijn prachtige natuurgebieden en fiets- en wandelroutes. Lille heeft dan weer een mooie dorpskern met gezellige caf├ęs en restaurants. Poederlee heeft een prachtige kerk en enkele mooie wandelroutes. Wechelderzande staat bekend om zijn jaarlijkse kerstmarkt en is een populaire bestemming voor toeristen.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Lille is het natuurgebied De Liereman. Dit is een groot gebied met bossen, vennen en heide, en biedt tal van mogelijkheden voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het natuurgebied is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen en biedt tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

Een andere bezienswaardigheid in Lille is het Kasteel van de Hertogen van Brabant. Dit prachtige kasteel ligt in het hart van de gemeente en is een populair toeristisch trekpleister. Het kasteel dateert uit de middeleeuwen en heeft door de jaren heen verschillende functies gehad, waaronder een gevangenis en een klooster. Tegenwoordig is het kasteel opengesteld voor publiek en kun je er verschillende exposities en evenementen bijwonen.

Lille heeft ook tal van jaarlijkse evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo vindt er in juli het jaarlijkse Gierle Zomert plaats, een groot festival met verschillende optredens en activiteiten. Ook is er in augustus het jaarlijkse Molenfeest in Poederlee, waarbij lokale molenproducten worden gepresenteerd en er tal van activiteiten zijn voor jong en oud.

De buurgemeenten van Lille hebben ook veel te bieden. Zo ligt Turnhout op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad vooral bekend om zijn prachtige historische binnenstad met tal van bezienswaardigheden, waaronder het beroemde Kasteel van de Hertogen van Brabant. Herentals is ook een populaire bestemming voor toeristen, met zijn prachtige historische gebouwen en gezellige winkelstraten.

Daarnaast zijn er ook tal van andere gemeenten in de buurt van Lille die het bezoeken waard zijn. Zo ligt Oud-Turnhout op slechts enkele kilometers afstand en heeft deze gemeente een prachtig natuurgebied met tal van wandel- en fietsroutes. Beerse is dan weer bekend om zijn mooie dorpskern en gezellige caf├ęs en restaurants.

 

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden