Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lievegem 

Het lokale nieuws uit Lievegem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lievegem

Het lokale nieuws uit Lievegem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lievegem

Verder lokaal nieuws van Lievegem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lievegem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lievegem

Het lokale nieuws uit Lievegem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lievegem/

De officiële lokale website van Lievegem

>> https://www.Lievegem.be/

Het nieuws uit Lievegem op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Lievegem

Het lokale nieuws uit Lievegem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Lievegem/

Het lokale nieuws uit Lievegem in de Gazet van Lievegem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lievegem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lievegem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws lievegem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lievegem is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen in België, gelegen tussen de steden Gent en Brugge. De gemeente Lievegem ontstond in 2019 na de fusie van de gemeenten Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. Lievegem heeft een oppervlakte van ongeveer 82 vierkante kilometer en telt ongeveer 26.000 inwoners.

De gemeente Lievegem bestaat uit verschillende deelgemeenten, namelijk Lovendegem, Vinderhoute, Waarschoot en Zomergem. Elke deelgemeente heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo staat Lovendegem bekend om zijn mooie kasteel en het bijhorende park. In Vinderhoute kan je dan weer genieten van de rust en de mooie natuur. Waarschoot heeft een mooie dorpskern met gezellige restaurants en winkeltjes. Zomergem heeft een mooi kasteel en is een populaire bestemming voor fietsers en wandelaars.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Lievegem is het provinciaal domein Puyenbroeck. Dit is een groot recreatiegebied met een meer, wandel- en fietspaden, speeltuinen, een minigolf en een camping. Het domein is zeer populair bij zowel lokale bewoners als toeristen en biedt tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

Een andere bezienswaardigheid in Lievegem is het natuurgebied Het Meetjesland. Dit is een prachtig gebied met bossen, weiden en mooie wandelroutes. Het natuurgebied is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Lievegem heeft ook tal van jaarlijkse evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo vindt in juni het jaarlijkse Lievegemse Wielerweekend plaats, een groot wielerevenement met verschillende wedstrijden en activiteiten. Ook is er in juli het jaarlijkse Zomerfestival Lievegem, een populair evenement waarbij lokale en internationale artiesten optreden.

De buurgemeenten van Lievegem hebben ook veel te bieden. Zo ligt Gent op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad vooral bekend om zijn prachtige historische binnenstad met tal van bezienswaardigheden, waaronder het beroemde Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal. Ook Brugge is een populaire bestemming voor toeristen, met zijn prachtige historische binnenstad die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Daarnaast zijn er ook tal van andere gemeenten in de buurt van Lievegem die het bezoeken waard zijn. Zo ligt Aalter op slechts enkele kilometers afstand en heeft deze gemeente een prachtig kasteel en mooie wandelroutes. Maldegem is dan weer bekend om zijn historische kasteel en het prachtige Drongengoedbos.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden