Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lierde 

Het lokale nieuws uit Lierde in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lierde

Het lokale nieuws uit Lierde in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lierde

Verder lokaal nieuws van Lierde onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lierde in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lierde

Het lokale nieuws uit Lierde in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lierde/

De officiële lokale website van Lierde

>> https://www.Lierde.be/

Het nieuws uit Lierde op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Lierde

Het nieuws uit Lierde op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Lierde

Het lokale nieuws uit Lierde op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Lierde/

Het lokale nieuws uit Lierde in de Gazet van Lierde (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lierde

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lierde. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lierde
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lierde is een landelijke gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen tussen de steden Geraardsbergen en Oudenaarde. De gemeente Lierde heeft een oppervlakte van ongeveer 33 vierkante kilometer en telt ongeveer 7.000 inwoners. Lierde grenst aan verschillende gemeenten, waaronder Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Oosterzele en Zottegem.

De gemeente Lierde bestaat uit de deelgemeenten Deftinge, Hemelveerdegem, Sint-Maria-Lierde en Sint-Martens-Lierde. Elke deelgemeente heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo heeft Deftinge een prachtig kasteel en een mooie kerk, terwijl Hemelveerdegem bekend staat om zijn mooie wandel- en fietsroutes. Sint-Maria-Lierde heeft dan weer een mooie dorpskern met een gezellig marktplein en Sint-Martens-Lierde heeft een prachtige kerk met een indrukwekkende klokkentoren.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Lierde is het Provinciaal Domein De Gavers. Dit is een groot recreatiegebied met verschillende meren, wandel- en fietspaden, speeltuinen, een golfbaan en een camping. Het domein is zeer populair bij zowel lokale bewoners als toeristen en biedt tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

Een andere bezienswaardigheid in Lierde is het natuurgebied De Kesterheide. Dit is een prachtig gebied met heidevelden, bossen en mooie wandelroutes. Het natuurgebied is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Lierde heeft ook tal van jaarlijkse evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo vindt in juni het jaarlijkse Lierde Kermis plaats, een groot volksfeest met muziek, dans en lekkere hapjes en drankjes. Ook is er in juli het jaarlijkse Muziekfestival Lierde, een populair evenement waarbij lokale en internationale artiesten optreden.

De buurgemeenten van Lierde hebben ook veel te bieden. Zo ligt Geraardsbergen op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad vooral bekend om zijn bekende wielerevenement, de Ronde van Vlaanderen, die elk jaar in april plaatsvindt. Ook heeft Geraardsbergen een prachtige historische binnenstad met tal van bezienswaardigheden, waaronder het beroemde Manneken Pis.

Ook de gemeente Zottegem is een interessante buurgemeente om te bezoeken, met onder andere het mooie Kasteel van Breivelde en de prachtige Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk. Herzele is eveneens een mooie gemeente om te bezoeken, met onder andere het natuurgebied De Burcht en het mooie Kasteel van Herzele.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden