Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lier 

Het lokale nieuws uit Lier in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lier

Het lokale nieuws uit Lier in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lier

Verder lokaal nieuws van Lier onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lier in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lier

Het lokale nieuws uit Lier in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lier/

De officiële lokale website van Lier

>> https://www.Lier.be/

Het lokale nieuws uit Lier op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Lier/

Het lokale nieuws uit Lier in de Gazet van Lier (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lier

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lier. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lier
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lier is een stad in de provincie Antwerpen, gelegen aan de samenvloeiing van de Grote en Kleine Nete. Het is een levendige stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden.

De stad Lier heeft een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante kilometer en telt ongeveer 35.000 inwoners. Lier wordt omringd door verschillende gemeenten, waaronder Nijlen, Berlaar, Duffel, Kontich en Ranst.

Lier heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad was vroeger een belangrijk handelscentrum en was bekend om zijn lakennijverheid. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Lier is het begijnhof. Dit begijnhof is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de best bewaarde begijnhoven in België. Het begijnhof dateert uit de 13e eeuw en is omgeven door prachtige tuinen en historische gebouwen.

Een andere interessante bezienswaardigheid in Lier is de Sint-Gummaruskerk. Deze kerk dateert uit de 14e eeuw en is gewijd aan de patroonheilige van de stad. De kerk is een mooi voorbeeld van gotische architectuur en heeft een indrukwekkend interieur met onder andere glas-in-loodramen en diverse kunstwerken.

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Lier ook tal van recreatiemogelijkheden. Zo is er het Lierse stadspark, een prachtig park met diverse speeltuinen, wandelpaden en picknickplaatsen. Ook is er het Netepark, een groot recreatiecentrum met een zwembad, diverse sportfaciliteiten en een uitgebreid wellnesscentrum.

De buurgemeenten van Lier hebben ook veel te bieden. Zo ligt Nijlen op slechts enkele kilometers afstand en is deze gemeente vooral bekend om zijn prachtige kasteel en zijn mooie wandel- en fietsroutes. Berlaar is ook een interessante gemeente om te bezoeken, met onder andere het kasteel van Berlaar en het prachtige natuurgebied Kruiskensberg.

Duffel is een andere buurgemeente van Lier en staat vooral bekend om zijn textielindustrie. In Duffel vind je onder andere het beroemde Duffelse laken, dat al eeuwenlang wereldwijd bekend is. Kontich en Ranst zijn eveneens interessante gemeenten om te bezoeken, met elk hun eigen bezienswaardigheden en activiteiten.

In Lier vinden ook regelmatig evenementen plaats, zoals de jaarlijkse Pallieterjogging en de Lierse Feestweek. Deze evenementen trekken elk jaar duizenden bezoekers uit de hele omgeving.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden