Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit LichterveldeĀ 

Het lokale nieuws uit Lichtervelde in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lichtervelde

Het lokale nieuws uit Lichtervelde in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lichtervelde

Verder lokaal nieuws van Lichtervelde onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lichtervelde in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/lichtervelde/

De officiƫle lokale website van Lichtervelde

>> https://www.Lichtervelde.be/

Het lokale nieuws uit Lichtervelde op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Lichtervelde

Het lokale nieuws uit Lichtervelde op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Lichtervelde/

Het lokale nieuws uit Lichtervelde in de Gazet van Lichtervelde (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lichtervelde

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lichtervelde. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lichtervelde
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lichtervelde is een gemeente gelegen in de provincie West-Vlaanderen in Belgiƫ. Het is een kleine, maar levendige gemeenschap met een rijke geschiedenis en vele interessante bezienswaardigheden en activiteiten.

De gemeente Lichtervelde ligt centraal in West-Vlaanderen en is omringd door verschillende buurgemeenten, waaronder Torhout, Ruddervoorde, Wingene en Ardooie. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 17 vierkante kilometer en telt iets meer dan 8.000 inwoners.

De geschiedenis van Lichtervelde gaat terug tot de middeleeuwen. De eerste vermelding van de gemeente dateert uit de 12e eeuw. In de loop der jaren is de gemeente uitgegroeid tot een belangrijk centrum van landbouw en industrie.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Lichtervelde is de Sint-Willibrorduskerk. Deze prachtige kerk dateert uit de 16e eeuw en is gewijd aan de heilige Willibrordus, de patroonheilige van de parochie. De kerk is een mooi voorbeeld van gotische architectuur en heeft een imposante toren die van ver zichtbaar is. Ook het interieur van de kerk is zeer de moeite waard, met onder andere een groot orgel en diverse kunstwerken.

Een andere interessante bezienswaardigheid in Lichtervelde is het Kasteel van Poeke. Dit kasteel dateert uit de 17e eeuw en is gebouwd in de typische Vlaamse renaissancestijl. Het kasteel is omgeven door een prachtig park en is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers.

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Lichtervelde ook tal van recreatiemogelijkheden. Zo is er het gemeentelijk zwembad, waar jong en oud kunnen genieten van zwemmen en andere wateractiviteiten. Ook zijn er verschillende sportclubs actief in de gemeente, waaronder voetbalclub KFC Lichtervelde en basketbalclub BBC Lichtervelde.

Verder staat Lichtervelde bekend om zijn jaarlijkse kermis, die altijd plaatsvindt in het tweede weekend van september. Dit is een van de grootste kermissen in de regio en trekt bezoekers uit de hele omgeving. Tijdens de kermis is er volop vertier, met attracties, kraampjes en muziekoptredens.

Ook de buurgemeenten van Lichtervelde hebben veel te bieden. Zo ligt Torhout op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad vooral bekend om zijn jaarlijkse muziekfestival, Marktrock. Ook Ruddervoorde en Wingene zijn interessante gemeenten om te bezoeken, met elk hun eigen bezienswaardigheden en activiteiten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden