Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Langemark-PoelkapelleĀ 

Het lokale nieuws uit Langemark-Poelkapelle in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Langemark-Poelkapelle

Het lokale nieuws uit Langemark-Poelkapelle in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Langemark-Poelkapelle

Verder lokaal nieuws van Langemark-Poelkapelle onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Langemark-Poelkapelle in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/langemark-poelkapelle/

De officiƫle lokale website van Langemark-Poelkapelle

>> https://www.Langemark-Poelkapelle.be/

Het lokale nieuws uit Langemark-Poelkapelle op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Langemark-Poelkapelle

Het lokale nieuws uit Langemark-Poelkapelle op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/langemark-poelkapelle/

Het lokale nieuws uit Langemark-Poelkapelle in de Gazet van Langemark-Poelkapelle (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Langemark-Poelkapelle

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Langemark-Poelkapelle. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws langemark poelkapelle
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Langemark-Poelkapelle is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het hart van de Westhoek. De gemeente telt zo’n 7.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Langemark en Poelkapelle. Langemark is vooral bekend omwille van zijn oorlogsgeschiedenis.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Langemark het toneel van hevige gevechten. Op 22 april 1915 werd hier de eerste gasaanval uitgevoerd door de Duitse troepen, wat resulteerde in duizenden slachtoffers aan de geallieerde zijde. Ook de slag bij Langemark, die plaatsvond in oktober-november 1914, was een van de bloederigste uit de oorlogsgeschiedenis. In deze slag vonden duizenden jonge Duitse soldaten de dood, waaronder veel studenten die net waren opgeroepen om te vechten.

Vandaag de dag herinnert niets meer aan de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog in Langemark dan de talrijke militaire begraafplaatsen en gedenktekens. De bekendste begraafplaats is het Deutscher Soldatenfriedhof, waar meer dan 44.000 Duitse soldaten begraven liggen. Ook op het Belgisch militair kerkhof van Langemark liggen duizenden slachtoffers begraven, waaronder veel jonge soldaten die tijdens de slag om Langemark het leven lieten.

Maar Langemark heeft meer te bieden dan alleen oorlogsgeschiedenis. Zo kun je er prachtige wandelingen maken door het glooiende landschap van de Westhoek. Een aanrader is bijvoorbeeld de wandeling langs de oude spoorlijn Ieper-Torhout, waarbij je onderweg kunt genieten van mooie vergezichten en historische gebouwen. Ook de verschillende natuurgebieden in de omgeving van Langemark zijn zeker een bezoekje waard, zoals het Pilkemveld, de Houthulstbossen en de Gasthuisbossen.

Op culinair gebied valt er in Langemark ook genoeg te beleven. In de verschillende restaurants en eetcafĆ©s kun je genieten van heerlijke streekgerechten, zoals de beruchte ‘Picon van de Westhoek’, een bitter aperitief op basis van jenever en orange. Een aanrader is bijvoorbeeld restaurant ’t Oud Gemeentehuis, dat bekroond is met een Bib Gourmand van Michelin. Hier kun je genieten van verfijnde gerechten met lokale ingrediĆ«nten.

Naast Langemark heeft de gemeente ook nog de deelgemeente Poelkapelle, dat vooral bekend is omwille van zijn jaarlijkse Paardenmarkt. Deze markt vindt plaats op de derde woensdag van oktober en lokt jaarlijks duizenden bezoekers. Naast paarden kun je er ook terecht voor allerlei andere dieren, zoals geiten, schapen, varkens en pluimvee.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden