Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lanaken 

Het lokale nieuws uit Lanaken in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lanaken

Het lokale nieuws uit Lanaken in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lanaken

Verder lokaal nieuws van Lanaken onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lanaken in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lanaken

De lokale nieuws uit Lanaken op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Lanaken

Het lokale nieuws uit Lanaken in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lanaken/

De officiële lokale website van Lanaken

>> https://www.Lanaken.be/

Het lokale nieuws uit Lanaken op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Lanaken/

Het lokale nieuws uit Lanaken in de Gazet van Lanaken (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lanaken

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lanaken. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lanaken
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lanaken is een gemeente in de Belgische provincie Limburg en telt ongeveer 27.000 inwoners. Het is gelegen aan de oostelijke oever van de Maas, tegenover de Nederlandse stad Maastricht. De gemeente Lanaken bestaat uit verschillende deel- en buurgemeenten, elk met hun eigen kenmerken en attracties.

Een van de bekendste deelgemeenten is Rekem, dat een historisch centrum heeft met een aantal goed bewaarde gebouwen uit de 16e en 17e eeuw. Het dorpje werd in 2008 uitgeroepen tot het mooiste dorp van Vlaanderen. Hier kan je onder andere de Sint-Pietersbandenkerk, het oude gemeentehuis en het kasteel d’Aspremont-Lynden bewonderen. Bovendien is Rekem ook de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, waar je heerlijk kan wandelen en fietsen.

Een andere deelgemeente van Lanaken is Neerharen, dat vooral bekend is omwille van het kasteel van Neerharen. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw en is nu een beschermd monument. Je kan het kasteel enkel van buitenaf bewonderen, maar het omliggende park is vrij toegankelijk en een ideale plek om te wandelen en te picknicken.

Ook Veldwezelt is een deelgemeente van Lanaken. Hier kan je de Heidemolen vinden, een watermolen die in de 19e eeuw gebouwd werd. De molen heeft lange tijd dienstgedaan als graanmolen, maar is nu omgebouwd tot een restaurant. Vanop het terras heb je een prachtig zicht op de molen en de omgeving.

Een andere interessante buurgemeente van Lanaken is Maasmechelen, dat bekend staat om zijn outlet shopping center. In Maasmechelen Village vind je meer dan 100 winkels van bekende merken zoals Prada, Michael Kors en Ralph Lauren, waar je aan kortingen tot 60% kan shoppen. Naast het shopping center is Maasmechelen ook de thuishaven van Connecterra, een voormalige mijnlocatie die omgebouwd is tot een natuurgebied. Hier kan je onder andere de terril beklimmen en genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Tot slot is er nog het dorpje Gellik, dat vooral bekend is omwille van zijn carnavalstradities. Elk jaar vindt hier op Vastenavond (de laatste dag voor de vastentijd) een groot carnavalsfeest plaats, waarbij de lokale bevolking zich verkleedt en door de straten trekt. Het carnaval van Gellik is Ă©Ă©n van de oudste en grootste carnavalsfeesten in Limburg en trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden