Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit LaakdalĀ 

Het lokale nieuws uit Laakdal in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Laakdal

Het lokale nieuws uit Laakdal in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Laakdal

Verder lokaal nieuws van Laakdal onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Laakdal in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Laakdal

Het lokale nieuws uit Laakdal in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Laakdal/

De officiƫle lokale website van Laakdal

>> https://www.Laakdal.be/

Het lokale nieuws uit Laakdal op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Laakdal/

Het lokale nieuws uit Laakdal in de Gazet van Laakdal (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Laakdal

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Laakdal. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws laakdal
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Laakdal is een gemeente in de provincie Antwerpen, Belgiƫ. Het is een landelijke gemeente met ongeveer 16.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 60 vierkante kilometer. Laakdal heeft veel te bieden, waaronder prachtige natuurgebieden, historische gebouwen en een actieve gemeenschap.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Laakdal is de Abdij van Averbode. Deze abdij werd gesticht in de 12e eeuw en is nog steeds in gebruik als klooster. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder de abdijkerk, de kloostergebouwen en de brouwerij. De abdij staat bekend om zijn beroemde Averbode-bier, dat nog steeds wordt gebrouwen volgens het originele recept.

Een andere bezienswaardigheid is het Kasteel van Terlaemen, een imposant kasteel uit de 17e eeuw dat nu dienst doet als restaurant en evenementenlocatie. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen en heeft een indrukwekkende oprijlaan.

Voor natuurliefhebbers is Laakdal een waar paradijs. De gemeente heeft verschillende mooie natuurgebieden, waaronder het natuurdomein De Most-Keiheuvel, dat bestaat uit een uitgestrekt heide- en bosgebied met verschillende wandelroutes. Het natuurgebied Gerhagen is ook een populaire bestemming, met een uitgestrekt bosgebied en enkele mooie vijvers.

Naast Laakdal zelf zijn er ook verschillende deelgemeenten en buurgemeenten die de moeite waard zijn om te verkennen. Een van deze deelgemeenten is Eindhout, dat bekend staat om zijn mooie kerk en zijn gezellige dorpsplein. Een andere deelgemeente is Veerle, dat bekend staat om zijn prachtige natuurgebieden en zijn actieve gemeenschap.

Verder zijn er nog enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te verkennen. Een van deze buurgemeenten is Geel, dat bekend staat om zijn prachtige historische gebouwen en zijn gezellige marktplein. Een andere buurgemeente is Tessenderlo, dat bekend staat om zijn mooie natuurgebieden en zijn actieve gemeenschap.

Laakdal en zijn deel- en buurgemeenten bieden een rijke mix van geschiedenis, cultuur en natuur. Of je nu geĆÆnteresseerd bent in historische gebouwen, prachtige natuurgebieden, of gewoon wilt genieten van de landelijke charme en de actieve gemeenschap, er is voor elk wat wils. Laakdal en zijn omgeving zijn een geweldige plek om te bezoeken en te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden