Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit KuurneĀ 

Het lokale nieuws uit Kuurne in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kuurne

Het lokale nieuws uit Kuurne in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kuurne

Verder lokaal nieuws van Kuurne onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kuurne in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/kuurne/

De officiƫle lokale website van Kuurne

>> https://www.Kuurne.be/

Het lokale nieuws uit Kuurne op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Kuurne

Het lokale nieuws uit Kuurne op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Kuurne/

Het lokale nieuws uit Kuurne in de Gazet van Kuurne (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kuurne

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kuurne. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kuurne
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kuurne is een kleine gemeente in West-Vlaanderen, Belgiƫ. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 12 vierkante kilometer en telt ongeveer 13.000 inwoners. Kuurne is gelegen aan de oevers van de Leie en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kuurne is de Sint-Michielskerk, een gotische kerk uit de 15e eeuw. De kerk heeft verschillende waardevolle kunstwerken, waaronder een triptiek uit de 16e eeuw en een barokke preekstoel uit de 18e eeuw. Een andere interessante bezienswaardigheid is het Kasteel van Lannoy, een 17e-eeuws kasteel dat ooit eigendom was van de adellijke familie Lannoy en nu dienst doet als gemeentehuis.

Kuurne staat ook bekend om zijn jaarlijkse wielerwedstrijd, de Kuurne-Brussel-Kuurne, die sinds 1945 wordt georganiseerd. Deze wedstrijd trekt elk jaar duizenden wielerfans uit de hele wereld en is een van de belangrijkste evenementen op de wielerkalender.

Naast Kuurne zelf bestaat het grondgebied uit verschillende deelgemeenten en buurgemeenten die ook de moeite waard zijn om te verkennen. Een van deze deelgemeenten is Harelbeke, dat bekend staat om zijn mooie parken en groene zones, waaronder het Kasteelpark van Harelbeke en het Vlaspark. Een andere deelgemeente is Lendelede, dat bekend staat om zijn landelijke charme en zijn mooie fiets- en wandelroutes langs de Leie.

Verder zijn er nog enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te verkennen. Een van deze buurgemeenten is Zwevegem, dat bekend staat om zijn prachtige natuurgebieden, waaronder het natuurdomein de Gavers en het provinciedomein Transfo. Een andere buurgemeente is Wevelgem, dat bekend staat om zijn luchthaven en zijn interessante museum over de Eerste Wereldoorlog.

Kuurne en zijn deel- en buurgemeenten bieden een rijke mix van geschiedenis, cultuur en natuur. Of je nu geĆÆnteresseerd bent in historische gebouwen, mooie parken en natuurgebieden, of gewoon wilt genieten van de landelijke charme en de rustige omgeving, er is voor elk wat wils. Kuurne en zijn omgeving zijn een geweldige plek om te bezoeken en te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden