Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kruisem 

Het lokale nieuws uit Kruisem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kruisem

Het lokale nieuws uit Kruisem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kruisem

Verder lokaal nieuws van Kruisem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kruisem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kruisem

Het lokale nieuws uit Kruisem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kruisem/

De officiële lokale website van Kruisem

>> https://www.Kruisem.be/

Het nieuws uit Kruisem op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Kruisem

Het nieuws uit Kruisem op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Kruisem

Het lokale nieuws uit Kruisem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Kruisem/

Het lokale nieuws uit Kruisem in de Gazet van Kruisem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kruisem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kruisem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kruisem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kruisem is een gemeente in Oost-Vlaanderen, België. Het is ontstaan uit de fusie van de voormalige gemeenten Kruishoutem en Zingem in 2019. Kruisem heeft een oppervlakte van ongeveer 68 vierkante kilometer en telt ongeveer 16.000 inwoners.

Kruisem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, toen er een belangrijke weg door de regio liep. In de middeleeuwen was Kruishoutem een belangrijke handelsplaats dankzij de vlas- en linnennijverheid. In de 19e en 20e eeuw ontwikkelde de regio zich tot een belangrijk centrum van de landbouw en de veeteelt.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kruisem is het Kasteel van Wannegem-Lede, een neoclassicistisch landhuis dat werd gebouwd in 1776. Het kasteel heeft een prachtige tuin en park en is omgeven door uitgestrekte velden en bossen. Een andere interessante bezienswaardigheid is de Sint-Eligiuskerk in Kruishoutem, die dateert uit de 13e eeuw en verschillende waardevolle kunstwerken bevat.

Naast de gemeente Kruisem bestaat het grondgebied uit verschillende deelgemeenten en buurgemeenten die ook de moeite waard zijn om te verkennen. Een van deze deelgemeenten is Lozer, dat bekend staat om zijn kasteel en de prachtige wandel- en fietsroutes langs de Schelde. Een andere deelgemeente is Nokere, dat vooral bekend is om zijn wielerevenementen en de indrukwekkende heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Ook Zingem, de andere fusiepartner van Kruisem, heeft een rijke geschiedenis en een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo is er de Sint-Martinuskerk, een gotische kerk uit de 16e eeuw, en het kasteel van Huise, een middeleeuws kasteel dat tegenwoordig dienst doet als restaurant en hotel.

Verder zijn er nog enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te verkennen. Een van deze buurgemeenten is Nazareth, dat bekend staat om zijn mooie landschap en landelijke charme. Een andere buurgemeente is Wortegem-Petegem, dat verschillende prachtige kastelen en landhuizen heeft, waaronder het Kasteel van Ooidonk, een van de meest iconische kastelen van Vlaanderen.

Kruisem en zijn deel- en buurgemeenten bieden een rijke mix van geschiedenis, cultuur en natuur. Of je nu geïnteresseerd bent in historische gebouwen, mooie wandel- en fietsroutes, of gewoon wilt genieten van de rustige plattelandscharme, er is voor elk wat wils.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden