Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit KruibekeĀ 

Het lokale nieuws uit Kruibeke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kruibeke

Het lokale nieuws uit Kruibeke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kruibeke

Verder lokaal nieuws van Kruibeke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kruibeke in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kruibeke

Het lokale nieuws uit Kruibeke in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kruibeke/

De officiƫle lokale website van Kruibeke

>> https://www.Kruibeke.be/

Het nieuws uit Kruibeke op AVS

>>Ā  https://www.avs.be/zoeken?filter=Kruibeke

Het nieuws uit Kruibeke op TVOOST

>>Ā  https://www.tvoost.be/zoek?term=Kruibeke

Het lokale nieuws uit Kruibeke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Kruibeke/

Het lokale nieuws uit Kruibeke in de Gazet van Kruibeke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kruibeke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kruibeke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kruibeke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kruibeke is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen in Belgiƫ. Het is gelegen aan de rechteroever van de Schelde, tegenover de stad Antwerpen. Kruibeke heeft een oppervlakte van ongeveer 33 vierkante kilometer en telt bijna 16.000 inwoners. Naast de hoofdgemeente omvat Kruibeke ook de deelgemeenten Bazel, Rupelmonde en Kruibeke-Bazel.

Bazel is een pittoresk dorpje met een rijke geschiedenis. Het was ooit een belangrijk handelscentrum in de middeleeuwen en staat bekend om zijn prachtige kasteel, dat dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, maar werd later omgebouwd tot een prachtig herenhuis. Vandaag de dag is het kasteel een populaire toeristische attractie en herbergt het een restaurant en hotel.

Rupelmonde is een ander charmant dorpje aan de Schelde. Het was ooit een belangrijk centrum voor scheepsbouw en heeft een rijke maritieme geschiedenis. Het dorp heeft ook een prachtig historisch centrum met smalle straatjes en pittoreske huizen. Het is ook de geboorteplaats van de beroemde humanist Justus Lipsius, die leefde in de 16e eeuw.

Kruibeke-Bazel is een kleine, landelijke gemeenschap gelegen tussen Kruibeke en Bazel. Het is vooral bekend om zijn mooie landschap en rustige sfeer. Het gebied is rijk aan natuurlijke schoonheid en is ideaal voor wandelaars en fietsers die op zoek zijn naar een ontspannen dagje uit.

De gemeente Kruibeke heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en recreatie. Het is de thuisbasis van verschillende musea en galerieƫn, waaronder het Museum voor Hedendaagse Kunst en het Museum van de Scheepvaart. Het gebied is ook bekend om zijn vele festivals en evenementen, waaronder het jaarlijkse Scheldelandfestival en het Kasteelfeesten in Bazel.

Voor natuurliefhebbers is er veel te zien en te doen in Kruibeke. Het gebied is rijk aan bossen, rivieren en meren en biedt tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen en varen. Het Sigmaplan, een groot project om de Schelde veiliger te maken, heeft ook geleid tot de creatie van nieuwe wandel- en fietsroutes en heeft de natuurlijke schoonheid van het gebied nog verder versterkt.

Kruibeke heeft ook een rijk gastronomisch aanbod. Het gebied staat bekend om zijn culinaire specialiteiten, waaronder asperges uit Kruibeke en paling uit de Schelde. Er zijn tal van restaurants en eetgelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten.

Kortom, Kruibeke is een prachtige gemeente met veel te bieden. Van zijn rijke geschiedenis en cultuur tot zijn prachtige natuurlijke schoonheid

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden