Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kraainem 

Het lokale nieuws uit Kraainem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kraainem

Het lokale nieuws uit Kraainem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kraainem

Verder lokaal nieuws van Kraainem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kraainem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kraainem

Het lokale nieuws uit Kraainem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kraainem/

De officiële lokale website van Kraainem

>> https://www.Kraainem.be/

Het nieuws uit Kraainem op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Kraainem

Het nieuws uit Kraainem op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Kraainem

Het lokale nieuws uit Kraainem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Kraainem/

Het lokale nieuws uit Kraainem in de Gazet van Kraainem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kraainem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kraainem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kraainem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kraainem is een kleine gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in het oosten van België. De gemeente telt ongeveer 14.000 inwoners en staat bekend om zijn rustige, groene omgeving en zijn uitstekende locatie nabij Brussel.

Kraainem heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, toen het gebied werd bewoond door Gallo-Romeinse boeren. Later werd het gebied onderdeel van het Heilige Roomse Rijk en in de Middeleeuwen behoorde het tot het hertogdom Brabant. In de 19e en 20e eeuw werd Kraainem steeds meer een residentiële gemeente, waar welgestelde inwoners uit Brussel zich vestigden.

Vandaag de dag is Kraainem vooral bekend als een rustige, groene gemeente, met veel parken en groenstroken. Het Parc Jourdain is bijvoorbeeld een populair park in de gemeente, met prachtige tuinen en een vijver. Ook het Rood Klooster, een voormalig klooster dat nu dienst doet als cultuurcentrum, is een belangrijke bezienswaardigheid in de gemeente.

Naast de groene omgeving heeft Kraainem ook een aantal interessante architectonische bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende oude boerderijen en kastelen te vinden, zoals het Kasteel van Kraainem, dat dateert uit de 17e eeuw. Het kasteel wordt tegenwoordig gebruikt als gemeentehuis en is gelegen in het centrum van de gemeente.

Kraainem is ook een ideale locatie voor mensen die in Brussel werken of studeren, vanwege de uitstekende verbindingen met de Belgische hoofdstad. Het metrostation Kraainem ligt op de grens van de gemeente en biedt een snelle verbinding met het centrum van Brussel en andere belangrijke locaties in de regio. Daarnaast zijn er verschillende bus- en tramlijnen die de gemeente verbinden met andere steden en gemeenten in de omgeving.

De gemeente Kraainem heeft ook een aantal deelgemeenten, waaronder Sterrebeek, Wezembeek-Oppem en Tervuren. Sterrebeek is een rustig dorp met een rijke geschiedenis en heeft verschillende historische gebouwen en monumenten, waaronder de Sint-Pieterskerk. Wezembeek-Oppem is vooral bekend om zijn prachtige natuurgebieden, waaronder het Zoniënwoud en het natuurgebied Twaalf Apostelen. Tervuren is een gemeente met een rijk cultureel erfgoed, waaronder het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en het Kasteel van Tervuren.

Kraainem is ook omringd door andere interessante gemeenten en steden, waaronder het nabijgelegen Brussel, dat een rijk cultureel erfgoed heeft en vele bezienswaardigheden biedt, zoals de Grote Markt, het Atomium en het Koninklijk Paleis van Brussel.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden