Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kortenberg 

Het lokale nieuws uit Kortenberg in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kortenberg

Het lokale nieuws uit Kortenberg in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kortenberg

Verder lokaal nieuws van Kortenberg onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kortenberg in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kortenberg

Het lokale nieuws uit Kortenberg in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kortenberg/

De officiële lokale website van Kortenberg

>> https://www.Kortenberg.be/

Het nieuws uit Kortenberg op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Kortenberg

Het nieuws uit Kortenberg op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Kortenberg

Het lokale nieuws uit Kortenberg op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Kortenberg/

Het lokale nieuws uit Kortenberg in de Gazet van Kortenberg (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kortenberg

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kortenberg. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kortenberg
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kortenberg is een mooie gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant in België. De gemeente telt ongeveer 20.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 36 vierkante kilometer. Naast de hoofdgemeente Kortenberg omvat de gemeente ook de deelgemeenten Everberg, Kwerps en Erps-Kwerps.

De gemeente Kortenberg is vooral bekend omwille van zijn rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Het Kasteel van Kortenberg is een prachtig historisch gebouw dat dateert uit de 14e eeuw. Het kasteel heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van België en was een populaire ontmoetingsplaats voor de adel. Vandaag de dag is het kasteel omgebouwd tot een museum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de gemeente.

De Sint-Anna kerk is een ander belangrijk monument in Kortenberg. De kerk dateert uit de 12e eeuw en heeft een prachtige gotische architectuur. Het interieur van de kerk is versierd met mooie fresco’s en beeldhouwwerken.

Everberg is een deelgemeente van Kortenberg en telt ongeveer 8.000 inwoners. Het dorp heeft een prachtige natuur en biedt tal van wandel- en fietsroutes. Bezienswaardigheden in Everberg zijn onder meer de Sint-Antoniuskerk en het Kasteel van Ter Ham.

Kwerps is een andere deelgemeente van Kortenberg en heeft ongeveer 3.000 inwoners. Het dorp heeft een prachtige landelijke omgeving en biedt tal van wandelroutes. Bezienswaardigheden in Kwerps zijn onder meer de Sint-Pieterskerk en de Sint-Antoniuskapel.

Erps-Kwerps is de grootste deelgemeente van Kortenberg en telt ongeveer 6.000 inwoners. Het dorp heeft een prachtige natuur en biedt tal van wandel- en fietsroutes. Bezienswaardigheden in Erps-Kwerps zijn onder meer de Sint-Michielskerk en het kasteel van de familie de Merode.

Kortenberg heeft ook een bruisend verenigingsleven en organiseert regelmatig evenementen en festiviteiten. Het dorp heeft een gezellig centrum met tal van restaurants, cafés en winkels waar bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten en souvenirs kunnen kopen.

Naast de vele bezienswaardigheden biedt Kortenberg ook tal van activiteiten voor bezoekers. De gemeente heeft een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk dat door de prachtige natuur van de regio loopt. Bezoekers kunnen ook gaan paardrijden, golfen, zwemmen en kajakken in de buurt van Kortenberg.

Als het gaat om eten en drinken heeft Kortenberg ook veel te bieden. De gemeente heeft verschillende gezellige restaurants en cafés waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten en dranken. De regio staat bekend om zijn bieren

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden