Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kortenaken 

Het lokale nieuws uit Kortenaken in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kortenaken

Het lokale nieuws uit Kortenaken in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kortenaken

Verder lokaal nieuws van Kortenaken onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kortenaken in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kortenaken

Het lokale nieuws uit Kortenaken in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kortenaken/

De officiële lokale website van Kortenaken

>> https://www.Kortenaken.be/

Het nieuws uit Kortenaken op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Kortenaken

Het nieuws uit Kortenaken op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Kortenaken

Het lokale nieuws uit Kortenaken op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Kortenaken/

Het lokale nieuws uit Kortenaken in de Gazet van Kortenaken (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kortenaken

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kortenaken. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws kortenaken
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kortenaken is een landelijke gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 30 vierkante kilometer en telt iets meer dan 8.000 inwoners. Naast de hoofdgemeente Kortenaken omvat de gemeente ook de deelgemeenten Hoeleden, Waanrode en Ransberg.

Kortenaken wordt gekenmerkt door zijn prachtige landschappen en talrijke bezienswaardigheden. De gemeente heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Er zijn talloze historische gebouwen en monumenten te vinden, waaronder de Sint-Amorkerk en het kasteel van Ransberg.

Hoeleden is een deelgemeente van Kortenaken met ongeveer 2.500 inwoners. Het dorp heeft een zeer landelijk karakter en biedt veel mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten. Het kasteel van Hoeleden is een belangrijk historisch gebouw dat zeker een bezoek waard is.

Waanrode is een andere deelgemeente van Kortenaken en heeft ongeveer 2.000 inwoners. Het dorp is bekend om zijn jaarlijkse bloemencorso en biedt ook enkele mooie wandelroutes. Bezienswaardigheden in Waanrode zijn onder meer de Sint-Lambertuskerk en het kasteel van Ter Kluis.

Ransberg is de kleinste deelgemeente van Kortenaken met ongeveer 1.000 inwoners. Het dorp heeft een zeer landelijk karakter en biedt ook tal van mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten. Het kasteel van Ransberg is een indrukwekkend historisch gebouw dat dateert uit de 18e eeuw en zeker een bezoek waard is.

Naast de vele bezienswaardigheden biedt Kortenaken ook tal van activiteiten voor bezoekers. De gemeente heeft een actief verenigingsleven en organiseert regelmatig evenementen zoals dorpsfeesten, rommelmarkten en concerten. In de zomermaanden vinden er ook verschillende festivals en markten plaats, zoals de jaarlijkse Ambachtenmarkt in Waanrode.

Kortenaken is ook een ideale uitvalsbasis voor wie graag de regio wil verkennen. De gemeente ligt in de buurt van enkele van de mooiste steden en dorpen van België, waaronder Diest, Leuven en Tienen. Het natuurgebied van de Hagelandse Heuvels ligt ook vlakbij en biedt talloze mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten.

Als het gaat om eten en drinken heeft Kortenaken ook veel te bieden. De gemeente heeft verschillende gezellige restaurants en cafés waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten en dranken. De regio staat bekend om zijn wijnbouw en er zijn verschillende wijngaarden in de buurt waar bezoekers wijnproeverijen kunnen doen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden