Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kortemark 

Het lokale nieuws uit Kortemark in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kortemark

Het lokale nieuws uit Kortemark in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kortemark

Verder lokaal nieuws van Kortemark onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kortemark in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/kortemark/

De offici√ęle lokale website van Kortemark

>> https://www.Kortemark.be/

Het lokale nieuws uit Kortemark op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Kortemark

Het lokale nieuws uit Kortemark op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Kortemark/

Het lokale nieuws uit Kortemark in de Gazet van Kortemark (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kortemark

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kortemark. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws kortemark
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kortemark is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het hart van het Houtland. De gemeente telt ongeveer 12.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 55 vierkante kilometer. De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Kortemark, Handzame, Werken en Zarren, en ligt op slechts enkele kilometers van de stad Torhout.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kortemark is de Sint-Bartholomeuskerk, gelegen in het centrum van de gemeente. Deze kerk dateert uit de 13e eeuw en is gebouwd in de typische West-Vlaamse baksteengotiek. De kerk heeft een indrukwekkend interieur met prachtige muurschilderingen en een imposante kruisweg.

Een andere bezienswaardigheid is het Kasteel van De Lovie, gelegen in de deelgemeente Krombeke. Dit kasteel dateert uit de 19e eeuw en is omgeven door een groot park. Het kasteel is nu in gebruik als centrum voor personen met een beperking en is niet toegankelijk voor bezoekers, maar het park is wel open voor publiek en is een populaire plek om te wandelen of te picknicken.

Voor wie ge√Įnteresseerd is in geschiedenis, is er het Huis Proot-Marynissen, gelegen in het centrum van Kortemark. Dit huis is een prachtig voorbeeld van de typische West-Vlaamse architectuur uit de 18e eeuw. Het huis is nu in gebruik als streekmuseum en toont de geschiedenis van de streek, met onder andere oude landbouwwerktuigen en traditionele kleding.

In de omgeving van Kortemark zijn er ook tal van andere bezienswaardigheden te vinden. Zo ligt de stad Brugge op slechts een half uur rijden met de auto. Brugge is een prachtige historische stad met een rijk cultureel erfgoed, en heeft vele attracties zoals het belfort, het Begijnhof en de beroemde chocoladewinkels.

Een andere interessante bezienswaardigheid is het Natuurpark De Gavers, gelegen in de nabijgelegen gemeente Harelbeke. Dit park biedt tal van activiteiten zoals zwemmen, wandelen, fietsen en kajakken en is een populaire bestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers.

Kortemark is ook een goede uitvalsbasis voor wie de West-Vlaamse kust wil verkennen. De badplaatsen Oostende en Nieuwpoort liggen op slechts een half uur rijden met de auto, en bieden tal van attracties zoals de zeedijk, het strand en de vele restaurants en cafés.

Wat betreft de gastronomie heeft Kortemark ook veel te bieden. De streek staat bekend om zijn heerlijke streekproducten zoals de West-Vlaamse boerenpaté, de Kortemarkse koekjes en de Handzame kaas.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden