Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Koksijde 

Het lokale nieuws uit Koksijde in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Koksijde

Het lokale nieuws uit Koksijde in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Koksijde

Verder lokaal nieuws van Koksijde onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Koksijde in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/koksijde/

De offici├źle lokale website van Koksijde

>> https://www.Koksijde.be/

Het lokale nieuws uit Koksijde op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Koksijde

Het lokale nieuws uit Koksijde op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Koksijde/

Het lokale nieuws uit Koksijde in de Gazet van Koksijde (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Koksijde

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Koksijde. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws koksijde
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Koksijde is een gemeente gelegen aan de Belgische kust in de provincie West-Vlaanderen. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante kilometer en telt ongeveer 22.000 inwoners. Koksijde bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Koksijde zelf, Oostduinkerke, Wulpen en St-Idesbald.

Koksijde is vooral bekend om zijn uitgestrekte stranden en duinen, die zich uitstrekken over de hele gemeente. De stranden van Koksijde zijn bekroond met het kwaliteitslabel “Blauwe Vlag”, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van hygi├źne, veiligheid en milieu.

In Koksijde is er voor elk wat wils. Het is een populaire vakantiebestemming, vooral onder gezinnen met kinderen. Er zijn tal van activiteiten te doen, zoals zwemmen, zonnen, wandelen, fietsen, en nog veel meer. Ook de lokale horeca heeft veel te bieden, van gezellige caf├ęs en bars tot restaurants die heerlijke visgerechten serveren.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Koksijde is het Nationaal Visserijmuseum. Dit museum is gelegen in de oude vismijn van Oostduinkerke en vertelt het verhaal van de rijke visserijtraditie van de regio. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de oude visserijloodsen en leren over de verschillende soorten vis die in de Noordzee worden gevangen.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Abdijmolen van Koksijde. Deze oude windmolen dateert uit de 13e eeuw en is een van de oudste nog werkende molens van Belgi├ź. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en leren over de geschiedenis van de molen en hoe deze werkt.

Voor wie van kunst houdt, is er ook veel te zien in Koksijde. Het Paul Delvaux Museum is gewijd aan de bekende Belgische surrealistische kunstenaar en bevat een uitgebreide collectie van zijn schilderijen, tekeningen en grafische werken. Het museum is gevestigd in een prachtig modernistisch gebouw dat is ontworpen door de architect Paul Felix.

In de omgeving van Koksijde zijn er ook tal van bezienswaardigheden te vinden. Zo ligt de stad Veurne op slechts een paar kilometer afstand. Veurne is een historische stad met een prachtig middeleeuws centrum, waar bezoekers kunnen genieten van mooie architectuur en lekkere lokale specialiteiten.

Een andere interessante bezienswaardigheid is het Plopsaland pretpark, gelegen in de nabijgelegen stad De Panne. Dit pretpark is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen en biedt tal van attracties en shows voor alle leeftijden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden