Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Koekelare 

Het lokale nieuws uit Koekelare in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Koekelare

Het lokale nieuws uit Koekelare in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Koekelare

Verder lokaal nieuws van Koekelare onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Koekelare in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/koekelare/

De offici├źle lokale website van Koekelare

>> https://www.Koekelare.be/

Het lokale nieuws uit Koekelare op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Koekelare

Het lokale nieuws uit Koekelare op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Koekelare/

Het lokale nieuws uit Koekelare in de Gazet van Koekelare (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Koekelare

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Koekelare. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws koekelare
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Koekelare is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het hart van de Westhoek. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 39 vierkante kilometer en telt ongeveer 9.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Koekelare, Bovekerke en Zande.

Koekelare is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Het is de geboorteplaats van de Vlaamse schrijver Stijn Streuvels en er zijn tal van monumenten en bezienswaardigheden die herinneren aan het rijke verleden van de gemeente.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Koekelare is de Sint-Martinuskerk, die dateert uit de 15e eeuw. De kerk heeft een indrukwekkende toren en een schitterend interieur met prachtige muurschilderingen. Ook de Sint-Bavokerk in Bovekerke is een bezoekje waard. Deze kerk heeft een unieke barokke gevel en een mooie kerkhofmuur uit de 17e eeuw.

Een ander belangrijk monument in Koekelare is het Kasteel de Lovie. Dit prachtige kasteel dateert uit de 19e eeuw en is omgeven door een groot park. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als een tehuis voor weeskinderen en is vandaag de dag nog steeds in gebruik als een zorginstelling voor mensen met een beperking.

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, kan terecht in het Lange Max Museum. Dit museum is gevestigd in een voormalig Duits artilleriekanon en vertelt het verhaal van de Slag om Passendale en de Duitse bezetting van Koekelare.

Voor wie graag wandelt of fietst, is Koekelare een uitstekende bestemming. De gemeente ligt in een prachtige groene omgeving en heeft tal van fiets- en wandelpaden die langs de mooiste plekjes van de regio voeren. Zo kun je bijvoorbeeld de 43 kilometer lange Stijn Streuvels Fietsroute volgen, die langs de geboorteplaats en andere belangrijke plekken van de schrijver voert.

Koekelare heeft ook een rijk cultureel leven. In het cultuurcentrum De Balluchon worden tal van voorstellingen en concerten georganiseerd. Jaarlijks wordt er ook het Streuvelsfestival gehouden, waarbij er tal van activiteiten en evenementen worden georganiseerd rondom het leven en werk van de schrijver.

Wie van lekker eten houdt, kan terecht in een van de vele restaurants en eetcaf├ęs in de gemeente. Er zijn tal van lokale specialiteiten te proeven, zoals het Koekelaars Wafeltje, een heerlijke lekkernij die alleen in Koekelare wordt gemaakt.

In de omliggende gemeenten zijn er ook tal van bezienswaardigheden. Zo vind je in Diksmuide het IJzertoren Museum

 

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden