Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Knokke-Heist 

Het lokale nieuws uit Knokke-Heist in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Knokke-Heist

Het lokale nieuws uit Knokke-Heist in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Knokke-Heist

Verder lokaal nieuws van Knokke-Heist onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Knokke-Heist in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/knokke-heist

De officiële lokale website van Knokke-Heist

>> https://www.Knokke-Heist.be/

Het lokale nieuws uit Knokke-Heist op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Knokke-Heist

Het lokale nieuws uit Knokke-Heist op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/knokke-heist/

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Knokke-Heist. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws knokke-heist
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Knokke-Heist is een gemeente gelegen aan de Belgische kust in de provincie West-Vlaanderen. Het is een populaire toeristische bestemming en staat bekend om zijn uitgestrekte zandstranden, luxe winkels, restaurants en hotels. Knokke-Heist is ook een residentiële gemeente met een hoge levenskwaliteit en biedt tal van activiteiten en evenementen het hele jaar door.

Knokke-Heist bestaat uit vier deelgemeenten: Knokke, Heist, Duinbergen en Westkapelle. Het is omgeven door de gemeenten Zeebrugge, Brugge en Damme. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 57 vierkante kilometer en telt ongeveer 34.000 inwoners.

Een van de grootste attracties van Knokke-Heist zijn de zandstranden, die zich uitstrekken over een lengte van 12 kilometer. De stranden zijn breed en schoon en bieden tal van faciliteiten, zoals strandbars, verhuur van strandstoelen en watersportactiviteiten zoals zeilen en windsurfen. In de zomermaanden worden er ook tal van evenementen georganiseerd op het strand, zoals muziekfestivals en sportwedstrijden.

Naast de stranden heeft Knokke-Heist nog veel meer te bieden. Het centrum van Knokke is een waar winkelparadijs, met tal van exclusieve boetieks, juweliers, galeries en interieurwinkels. Hier vind je ook tal van restaurants, cafés en bars waar je kunt genieten van een drankje of een hapje.

In Heist vind je het Sincfala Museum, dat de geschiedenis van de visserij in de regio vertelt. Het museum is gevestigd in een voormalige visserijmolen en heeft een uitgebreide collectie van gereedschappen en artefacten die gebruikt werden door vissers in het verleden.

Voor natuurliefhebbers is er het Zwin Natuur Park, een groot natuurgebied dat zich uitstrekt over Knokke en de Nederlandse gemeente Sluis. Het park is een belangrijk vogelreservaat en biedt tal van wandel- en fietspaden langs duinen, moerassen en kreken.

In de omliggende gemeenten zijn er ook tal van bezienswaardigheden. Zo vind je in Brugge het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en bekend staat om zijn prachtige middeleeuwse architectuur. In Damme kun je dan weer genieten van een rustige wandeling langs de oevers van het kanaal, dat omringd is door pittoreske huizen en molens.

Knokke-Heist biedt ook tal van sport- en recreatiemogelijkheden. Zo zijn er tal van golfbanen in de regio, waaronder de Royal Zoute Golf Club en de Royal Oostende Golf Club. Je kunt ook paardrijden, tennissen of watersporten beoefenen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden