Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kasterlee 

Het lokale nieuws uit Kasterlee in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kasterlee

Het lokale nieuws uit Kasterlee in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kasterlee

Verder lokaal nieuws van Kasterlee onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kasterlee in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kasterlee

Het lokale nieuws uit Kasterlee in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kasterlee/

De offici├źle lokale website van Kasterlee

>> https://www.Kasterlee.be/

Het lokale nieuws uit Kasterlee op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Kasterlee/

Het lokale nieuws uit Kasterlee in de Gazet van Kasterlee (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kasterlee

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kasterlee. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws kasterlee
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kasterlee is een gemeente gelegen in de Belgische provincie Antwerpen en telt ongeveer 17.000 inwoners. Het is voornamelijk bekend omwille van zijn bosrijke omgeving, gezellige dorpskernen en zijn rijke geschiedenis.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kasterlee is het kasteel van de Heren van Kasterlee, dat dateert uit de 14e eeuw. Het kasteel is omgeven door een prachtig park en wordt momenteel gebruikt als gemeentehuis. Naast het kasteel bevindt zich ook de Sint-Willibrorduskerk, een gotische kerk uit de 15e eeuw met een opvallende, spitse kerktoren.

Een andere populaire attractie in Kasterlee is de Kabouterberg, een bosrijke heuvel die bekend staat om zijn kabouters en kabouterhuisjes. Het is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen, waar ze kunnen wandelen, klimmen en spelen in een magische omgeving. In de buurt van de Kabouterberg bevindt zich ook het Heksenmuseum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van hekserij en heksenvervolging.

Voor wie graag de natuur intrekt, biedt Kasterlee ook vele mogelijkheden. Zo zijn er de vele bossen en natuurgebieden zoals het domein de Hoge Mouw, de Kempense Heuvelrug en de bossen van Tielenheide. Hier kun je wandelen, fietsen en genieten van de prachtige omgeving en de rustige sfeer.

Daarnaast zijn er ook enkele charmante dorpskernen die het bezoeken waard zijn. Zo is er het pittoreske dorpje Lichtaart, dat vooral bekend is om zijn jaarlijkse Pennenzakkenrock festival voor kinderen. In het centrum van Lichtaart vind je ook het Looiengaard, een gerenoveerde hoeve uit de 18e eeuw waar je kunt genieten van heerlijke streekproducten en lokale bieren.

Een andere deelgemeente van Kasterlee is Tielen, dat bekend staat om zijn imposante Sint-Pieterskerk, die uit de 14e eeuw stamt. Tielen heeft ook een historisch treinstation dat nog steeds in gebruik is en dat je terugvoert naar de gloriedagen van de spoorweg.

Ten slotte is er nog de deelgemeente Kasterlee zelf, waar je kunt genieten van de gezellige sfeer in het centrum en waar je enkele lokale specialiteiten kunt proeven in de vele restaurants en caf├ęs. Zo staat Kasterlee bekend om zijn Tiense suikerbrood, een heerlijk brood dat je zeker eens moet proberen.

In de buurt van Kasterlee zijn er ook enkele andere interessante plaatsen om te bezoeken, zoals de stad Turnhout met zijn historische centrum en zijn speelkaartenmuseum, of het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart.

Kortom, Kasterlee is een veelzijdige gemeente met tal van bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden