Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kapellen 

Het lokale nieuws uit Kapellen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kapellen

Het lokale nieuws uit Kapellen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kapellen

Verder lokaal nieuws van Kapellen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kapellen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kapellen

Het lokale nieuws uit Kapellen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kapellen/

De offici├źle lokale website van Kapellen

>> https://www.Kapellen.be/

Het lokale nieuws uit Kapellen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Kapellen/

Het lokale nieuws uit Kapellen in de Gazet van Kapellen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kapellen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kapellen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kapellen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kapellen is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. Het is gelegen in het noorden van de provincie, tussen Antwerpen en Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 38 vierkante kilometer en telt ongeveer 26.000 inwoners. Kapellen is een groene gemeente met veel bossen en parken, maar heeft ook een bruisend centrum met winkels, restaurants en caf├ęs.

De geschiedenis van Kapellen gaat terug tot de Middeleeuwen. Het dorp ontstond rond een kerk die was gewijd aan Sint-Jacobus de Meerdere. In de loop der eeuwen groeide Kapellen uit tot een welvarende gemeente met een bloeiende landbouwsector en een aantal belangrijke industrie├źn, zoals de textielindustrie en de leerlooierij.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kapellen is het Kasteel van Kapellen, dat dateert uit de 18e eeuw. Het kasteel is omgeven door een prachtig park met vijvers, bruggen en tuinen en is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de Sint-Jacobuskerk, de Sint-Dionysiuskerk en het Heemmuseum.

In de omliggende gemeenten zijn er ook veel bezienswaardigheden. Zo is Kalmthout bekend om zijn prachtige natuurgebied, het Arboretum Kalmthout, dat een van de grootste bomentuinen van Europa is. Brasschaat heeft dan weer een rijke geschiedenis en een aantal indrukwekkende kastelen en landhuizen. En in Ekeren vind je het Vrieselhof, een prachtig kasteeldomein met bossen, vijvers en wandelpaden.

Kapellen en de omliggende gemeenten zijn ook ideaal voor wie van fietsen en wandelen houdt. De regio heeft een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden die je langs prachtige landschappen en pittoreske dorpjes voeren. Het fietsknooppuntennetwerk brengt je bijvoorbeeld langs de mooiste plekjes van de regio, zoals de Kalmthoutse Heide, het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide en de Oude Landen.

Naast de natuur en de cultuur heeft Kapellen ook veel te bieden op het gebied van sport en recreatie. Zo heeft de gemeente een aantal sportverenigingen, waaronder een voetbalclub, een tennisclub en een atletiekclub. En in het centrum van Kapellen vind je een modern sportcentrum met een zwembad, een fitnessruimte en een sporthal.

Kapellen heeft ook een bruisend centrum met veel winkels, restaurants en caf├ęs. Het centrum is autovrij en heeft een gezellige sfeer. Je vindt er een mix van grote winkelketens en kleine boetiekjes, en er zijn veel terrasjes waar je kunt genieten van een drankje of een hapje.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden