Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit Kapelle-op-den-bosĀ 

Het lokale nieuws uit Kapelle-op-den-bos in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kapelle-op-den-bos

Het lokale nieuws uit Kapelle-op-den-bos in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kapelle-op-den-bos

Verder lokaal nieuws van Kapelle-op-den-bos onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kapelle-op-den-bos in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kapelle-op-den-bos

Het lokale nieuws uit Kapelle-op-den-bos in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kapelle-op-den-bos/

De officiƫle lokale website van Kapelle-op-den-bos

>> https://www.Kapelle-op-den-bos.be/

Het nieuws uit Kapelle-op-den-bos op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Kapelle-op-den-bos

Het nieuws uit Kapelle-op-den-bos op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Kapelle-op-den-bos

Het lokale nieuws uit Kapelle-op-den-bos op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/kapelle-op-den-bos/

Het lokale nieuws uit Kapelle-op-den-bos in de Gazet van Kapelle-op-den-bos (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kapelle-op-den-bos

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kapelle-op-den-bos. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kapelle-op-den-bos
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kapelle-op-den-Bos is een gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. Het ligt in het hart van Belgiƫ en wordt omringd door de gemeenten Meise, Londerzeel, Willebroek en Grimbergen. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 22 vierkante kilometer en telt ongeveer 10.000 inwoners.

De geschiedenis van Kapelle-op-den-Bos gaat terug tot de Middeleeuwen. Het dorp werd gesticht rond een kapel die was gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand. In de 16e eeuw werd de kapel vervangen door een kerk die nog steeds het hart vormt van het dorp. In de loop der eeuwen groeide Kapelle-op-den-Bos uit tot een welvarende gemeente met een bloeiende landbouwsector en een aantal belangrijke industrieƫn.

Een van de belangrijkste industrieƫn van Kapelle-op-den-Bos was de steenbakkerij. De gemeente ligt op een rijke kleigrond, waardoor er veel kleiputten waren waaruit klei kon worden gewonnen voor de productie van bakstenen en dakpannen. In de 19e en 20e eeuw groeide de steenbakkerijsector sterk en werden er veel fabrieken gebouwd in Kapelle-op-den-Bos en de omliggende gemeenten. De steenbakkerijen zorgden voor werkgelegenheid en welvaart in de regio, maar hadden ook negatieve gevolgen voor het milieu.

Vandaag de dag is de steenbakkerijsector nog steeds belangrijk voor Kapelle-op-den-Bos, maar er zijn ook andere belangrijke industrieƫn, zoals de voedingsindustrie en de logistieke sector. De gemeente ligt langs de snelweg A12, die Antwerpen en Brussel verbindt, en heeft een aantal belangrijke bedrijventerreinen waar veel bedrijven zijn gevestigd.

Naast de industrie heeft Kapelle-op-den-Bos ook veel te bieden op cultureel en recreatief gebied. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die nog steeds zichtbaar is in de vele historische gebouwen en monumenten. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Sint-Niklaaskerk, een gotische kerk uit de 15e eeuw met een opvallende toren en prachtige glas-in-loodramen.

Ook de omliggende gemeenten hebben veel te bieden. Zo is Londerzeel bekend om zijn prachtige kasteel en park, dat een populaire bestemming is voor wandelaars en fietsers. Grimbergen heeft dan weer een rijke biertraditie en is de thuisbasis van de bekende abdij van Grimbergen. En in Meise vind je de prachtige Plantentuin, een van de grootste botanische tuinen van Europa.

Kapelle-op-den-Bos en de omliggende gemeenten zijn ook ideaal voor wie van wandelen en fietsen houdt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden