Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kalmthout 

Het lokale nieuws uit Kalmthout in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kalmthout

Het lokale nieuws uit Kalmthout in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kalmthout

Verder lokaal nieuws van Kalmthout onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kalmthout in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kalmthout

Het lokale nieuws uit Kalmthout in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kalmthout/

De officiële lokale website van Kalmthout

>> https://www.Kalmthout.be/

Het lokale nieuws uit Kalmthout op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Kalmthout/

Het lokale nieuws uit Kalmthout in de Gazet van Kalmthout (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kalmthout

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kalmthout. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kalmthout
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kalmthout is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in het noorden van België. De gemeente heeft een oppervlakte van bijna 60 vierkante kilometer en telt ruim 18.000 inwoners. Kalmthout is bekend om zijn natuurschoon en wordt daarom ook wel de “groene parel” van de Antwerpse Kempen genoemd.

De gemeente bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Kalmthout-Centrum, Heide, Nieuwmoer en Achterbroek. Kalmthout-Centrum is het grootste en belangrijkste dorp van de gemeente, met een aantal mooie historische gebouwen en een levendige markt op zondagochtend. Heide is dan weer een dorpje dat bekend staat om zijn mooie villa’s en zijn uitgestrekte parken. Nieuwmoer en Achterbroek zijn dan weer landelijke deelgemeenten waar de natuur nog volop aanwezig is.

Het natuurschoon van Kalmthout is ongetwijfeld de grootste troef van de gemeente. Zo ligt er in het noorden van de gemeente het Kalmthoutse Heide natuurgebied, dat bekend staat om zijn uitgestrekte heidevelden en zijn vele wandel- en fietsroutes. Ook het Arboretum Kalmthout, een botanische tuin met meer dan 7.000 verschillende soorten bomen en struiken, is een echte aanrader voor natuurliefhebbers.

Naast de mooie natuur heeft Kalmthout ook op cultureel vlak heel wat te bieden. Zo zijn er een aantal mooie historische gebouwen in het centrum van de gemeente, waaronder het kasteel van Kalmthout en de Sint-Jozefkerk. Ook het Karrenmuseum, waar je een verzameling oude karren en koetsen kan bewonderen, is zeker een bezoekje waard.

In Kalmthout zijn er heel wat verenigingen en clubs actief, waardoor er altijd wel iets te beleven valt. Zo kan je er bijvoorbeeld lid worden van een lokale sportclub, een toneelvereniging of een muziekvereniging. Daarnaast zijn er in de gemeente ook regelmatig evenementen en feesten, zoals de Kalmthoutse Folkloredagen en het jaarlijkse Zomerparkfeest.

De gemeente Kalmthout grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Essen, Wuustwezel, Brasschaat en Brecht. Deze gemeenten hebben elk hun eigen charme en bezienswaardigheden. Zo is Essen bijvoorbeeld bekend om zijn jaarlijkse bloemencorso, Wuustwezel heeft een mooie dorpskern met verschillende historische gebouwen en Brasschaat heeft een groot park met een kasteel. Brecht heeft dan weer een mooi kasteel en een uitgestrekt bosgebied.

Kalmthout is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de E19 Antwerpen-Breda en de N111.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden