Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Ichtegem 

Het lokale nieuws uit Ichtegem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ichtegem

Het lokale nieuws uit Ichtegem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ichtegem

Verder lokaal nieuws van Ichtegem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ichtegem in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/ichtegem/

De offici├źle lokale website van Ichtegem

>> https://www.Ichtegem.be/

Het lokale nieuws uit Ichtegem op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Ichtegem

Het lokale nieuws uit Ichtegem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Ichtegem/

Het lokale nieuws uit Ichtegem in de Gazet van Ichtegem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ichtegem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ichtegem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws ichtegem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ichtegem is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in de regio Houtland. De gemeente telt ongeveer 13.000 inwoners en bestaat uit drie deelgemeenten: Ichtegem, Eernegem en Bekegem.

Ichtegem is een landelijke gemeente met een rijke geschiedenis. De gemeente heeft een aantal historische gebouwen, waaronder de Sint-Gertrudiskerk in Ichtegem en de Sint-Pieterskerk in Eernegem. Ook het kasteel van Wijnendale, dat zich op het grondgebied van Ichtegem bevindt, is een bezoek waard. Het kasteel is een van de oudste en meest prestigieuze kastelen van Belgi├ź en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Ichtegem staat bekend om zijn vele brouwerijen. Zo is er de brouwerij Strubbe, die al sinds 1830 bier brouwt. De brouwerij is nog steeds in handen van de familie Strubbe en produceert verschillende soorten bier, waaronder het bekende Ichtegems Oud Bruin. Daarnaast is er ook de brouwerij Van Honsebrouck, die bieren produceert zoals Kasteelbier en Brigand. Beide brouwerijen hebben hun eigen brouwerijcaf├ęs waar men kan genieten van een heerlijk biertje.

In Ichtegem vindt men ook het kasteeldomein van Wijnendale, dat een prachtige tuin heeft met een vijver en een doolhof. Het is een ideale plek om te wandelen en te ontspannen. Ook het natuurdomein De Gavers, dat zich op het grondgebied van Eernegem bevindt, is een bezoekje waard. Het is een groot natuurgebied met een vijver en verschillende wandel- en fietsroutes.

De gemeente Ichtegem grenst aan verschillende buurgemeenten, waaronder Gistel, Oudenburg, Torhout en Koekelare. Gistel ligt ten westen van Ichtegem en heeft een rijke geschiedenis als middeleeuwse stad. Oudenburg ligt ten noorden van Ichtegem en heeft een mooi historisch centrum met verschillende bezienswaardigheden. Torhout ligt ten oosten van Ichtegem en is vooral bekend om zijn jaarlijkse zomerfestivals en historische monumenten. Koekelare ligt ten zuiden van Ichtegem en heeft een mooie natuur met verschillende wandelroutes en een uitkijktoren.

Ichtegem is goed bereikbaar met de auto, dankzij de nabijheid van de E40 snelweg. Ook zijn er verschillende buslijnen die Ichtegem verbinden met omliggende gemeenten en steden. Daarnaast beschikt Ichtegem ook over een treinstation, namelijk Station Eernegem.

Ichtegem is een gemeente met een rijke geschiedenis en veel natuurschoon. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de rust en de natuur.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden