Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hulshout 

Het lokale nieuws uit Hulshout in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hulshout

Het lokale nieuws uit Hulshout in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hulshout

Verder lokaal nieuws van Hulshout onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hulshout in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hulshout

Het lokale nieuws uit Hulshout in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hulshout/

De officiële lokale website van Hulshout

>> https://www.Hulshout.be/

Het lokale nieuws uit Hulshout op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Hulshout/

Het lokale nieuws uit Hulshout in de Gazet van Hulshout (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hulshout

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hulshout. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hulshout
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hulshout is een kleine gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in het hart van België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 19 vierkante kilometer en telt zo’n 10.000 inwoners. Hulshout is een landelijke gemeente met veel groen en biedt een rustige woonomgeving.

De gemeente Hulshout bestaat uit twee deelgemeenten, namelijk Houtvenne en Westmeerbeek. Houtvenne is de grootste van de twee deelgemeenten en heeft ongeveer 4.500 inwoners. Het is een rustig dorp met veel groen en enkele bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Elisabethkerk en het Kasteel Ter Borght. Westmeerbeek is een kleinere deelgemeente met ongeveer 2.500 inwoners. Het dorp is vooral bekend omwille van zijn voetbalclub, KFC Houtvenne.

Naast Houtvenne en Westmeerbeek grenst Hulshout aan verschillende andere gemeenten, waaronder Heist-op-den-Berg, Herselt, Aarschot en Begijnendijk. Heist-op-den-Berg is de grootste buurgemeente en ligt op slechts enkele kilometers afstand. De gemeente heeft een uitgebreid winkelaanbod en tal van sport- en recreatiemogelijkheden, waaronder het zwembad en het cultuurcentrum Zwaneberg. Herselt is een landelijke gemeente met veel natuurschoon en biedt tal van wandel- en fietsroutes. Aarschot is een historische stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden, waaronder het Begijnhof en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Begijnendijk is een kleine gemeente met een landelijk karakter en biedt rust en stilte in een groene omgeving.

Hulshout zelf heeft ook heel wat te bieden. Zo zijn er tal van wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van de gemeente voeren. De gemeente heeft ook verschillende sport- en recreatiemogelijkheden, waaronder een tennisclub, een petanqueclub en een voetbalclub. In het centrum van de gemeente vind je verschillende winkels en horecagelegenheden waar je gezellig kunt vertoeven.

Een andere bezienswaardigheid in Hulshout is de Sint-Niklaaskerk. Deze kerk dateert uit de 13e eeuw en is een mooi voorbeeld van de gotische stijl. De kerk heeft een imposante toren en is prachtig versierd met beelden en glas-in-loodramen. Een ander historisch gebouw in Hulshout is het Kasteel Ter Borght. Dit kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw en is omringd door een prachtig park. Het kasteel is vandaag de dag in gebruik als hotel en restaurant en biedt een unieke setting voor een heerlijk diner of een weekendje weg.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden