Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Houthulst 

Het lokale nieuws uit Houthulst in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Houthulst

Het lokale nieuws uit Houthulst in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Houthulst

Verder lokaal nieuws van Houthulst onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Houthulst in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/houthulst/

De officiële lokale website van Houthulst

>> https://www.Houthulst.be/

Het lokale nieuws uit Houthulst op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Houthulst

Het lokale nieuws uit Houthulst op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Houthulst/

Het lokale nieuws uit Houthulst in de Gazet van Houthulst (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Houthulst

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Houthulst. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws houthulst
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Houthulst is een gemeente gelegen in de provincie West-Vlaanderen, in de regio van de Westhoek. De gemeente is ontstaan uit verschillende fusies van de voormalige gemeenten Klerken, Merkem en Houthulst zelf. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 52 vierkante kilometer en telt ongeveer 10.000 inwoners.

Houthulst heeft verschillende bezienswaardigheden en trekpleisters voor toeristen. De gemeente heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de Middeleeuwen. Zo zijn er verschillende historische gebouwen en kerken die nog steeds te bezichtigen zijn.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Houthulst is de Sint-Jan-de-Doperkerk. Deze kerk dateert uit de 15e eeuw en heeft een prachtig interieur met indrukwekkende kunstwerken en schilderijen. Het is een van de oudste en meest imposante kerken in de regio.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Houthulst is het Kasteel De Lovie. Dit kasteel werd gebouwd in de 19e eeuw en was oorspronkelijk bedoeld als een school voor doven en blinden. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen en parken en is een populaire bestemming voor toeristen.

Ook het Kasteel van Merkem is een belangrijke bezienswaardigheid in de gemeente. Dit kasteel dateert uit de 18e eeuw en heeft een prachtige tuin met een vijver. Het kasteel is momenteel in privé-eigendom en is niet toegankelijk voor het publiek.

Een buurgemeente van Houthulst is Langemark-Poelkapelle. Deze gemeente is vooral bekend om zijn militaire geschiedenis en heeft tal van bezienswaardigheden die daarmee verband houden. Zo is er de Duitse militaire begraafplaats, een indrukwekkende herdenkingsplaats voor soldaten die zijn omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Een andere buurgemeente van Houthulst is Staden. Deze gemeente heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals de Sint-Jan-de-Doperkerk en het Kasteel van Oostnieuwkerke.

In Houthulst zelf zijn er ook tal van evenementen en activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden. Zo is er het jaarlijkse bloemencorso, waarbij de straten van Houthulst worden versierd met prachtige bloemen. Ook de kermis en de jaarmarkt zijn populaire evenementen in de gemeente.

Houthulst is ook bekend om zijn prachtige landschap en natuur. De gemeente heeft verschillende wandel- en fietsroutes die door de bossen en langs de velden en weiden leiden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden