Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Horebeke 

Het lokale nieuws uit Horebeke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Horebeke

Het lokale nieuws uit Horebeke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Horebeke

Verder lokaal nieuws van Horebeke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Horebeke in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Horebeke

Het lokale nieuws uit Horebeke in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Horebeke/

De offici├źle lokale website van Horebeke

>> https://www.Horebeke.be/

Het nieuws uit Horebeke op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Horebeke

Het nieuws uit Horebeke op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Horebeke

Het lokale nieuws uit Horebeke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Horebeke/

Het lokale nieuws uit Horebeke in de Gazet van Horebeke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Horebeke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Horebeke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hoogstraten
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Horebeke is een kleine gemeente in de Vlaamse Ardennen in de provincie Oost-Vlaanderen. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 10 vierkante kilometer en telt iets meer dan 1.000 inwoners. Horebeke staat bekend om zijn prachtige landschap, rustige omgeving en tal van bezienswaardigheden.

De gemeente Horebeke is verdeeld in twee deelgemeenten: Sint-Kornelis-Horebeke en Sint-Maria-Horebeke. Beide deelgemeenten hebben hun eigen karakter en bezienswaardigheden.

Sint-Kornelis-Horebeke is de grootste deelgemeente van Horebeke en is vooral bekend om zijn prachtige landschap. Het is de perfecte bestemming voor wie van wandelen en fietsen houdt. Er zijn verschillende routes door de heuvels en langs mooie bezienswaardigheden zoals de Sint-Corneliuskerk en de Windmolen Ter Rijst.

Sint-Maria-Horebeke is de kleinere deelgemeente van Horebeke, maar heeft toch tal van bezienswaardigheden. Zo is er de Sint-Maria-Oudenhovekerk, een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Ook het natuurgebied De Rijdtmeersen is een mooie bestemming voor wie van rust en natuur houdt.

Een buurgemeente van Horebeke is Brakel. Brakel is een grotere gemeente en heeft tal van bezienswaardigheden. Zo is er de Sint-Martinuskerk, een prachtig gebouw met een indrukwekkend interieur. Ook het Kasteel van Brakel is een belangrijke bezienswaardigheid in de gemeente.

Een andere buurgemeente van Horebeke is Zwalm. Zwalm is vooral bekend om zijn prachtige natuur. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes door de heuvels en langs de Zwalmbeek. Ook het kasteel van Roborst en de Sint-Blasiuskerk zijn belangrijke bezienswaardigheden in de gemeente.

Horebeke zelf heeft ook tal van bezienswaardigheden. Het centrum van de gemeente heeft een gezellige sfeer en er zijn verschillende winkels, restaurants en caf├ęs te vinden. Een belangrijke bezienswaardigheid in het centrum is de Sint-Pieterskerk. Deze kerk is gebouwd in de 16e eeuw en heeft een prachtig interieur met indrukwekkende kunstwerken.

Een ander hoogtepunt van Horebeke is het Kasteel Ter Hulst. Dit kasteel stamt uit de 18e eeuw en is een belangrijke bezienswaardigheid in de gemeente. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen en een groot park.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden