Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hoogstraten 

Het lokale nieuws uit Hoogstraten in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hoogstraten

Het lokale nieuws uit Hoogstraten in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hoogstraten

Verder lokaal nieuws van Hoogstraten onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hoogstraten in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hoogstraten

Het lokale nieuws uit Hoogstraten in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hoogstraten/

De officiële lokale website van Hoogstraten

>> https://www.Hoogstraten.be/

Het lokale nieuws uit Hoogstraten op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Hoogstraten/

Het lokale nieuws uit Hoogstraten in de Gazet van Hoogstraten (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hoogstraten

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hoogstraten. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hoogstraten
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hoogstraten is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in het noorden van België. De gemeente heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 hectare en telt meer dan 20.000 inwoners. Hoogstraten is een bruisende gemeente met veel historie en tal van bezienswaardigheden.

Een van de belangrijkste deelgemeenten van Hoogstraten is Meer. Deze deelgemeente is vooral bekend om zijn prachtige natuur en rustige omgeving. Het gebied rond Meer is de perfecte bestemming voor wie van wandelen en fietsen houdt. Er zijn verschillende routes door het groen en langs mooie bezienswaardigheden zoals de Sint-Lenaartskapel.

Een andere belangrijke deelgemeente van Hoogstraten is Wortel. Dit is een van de oudste deelgemeenten van Hoogstraten en heeft een rijke geschiedenis. In Wortel zijn er tal van historische gebouwen te vinden, zoals het Kasteel van Wortel en de Sint-Willibrorduskerk. Ook de Wortelse Feesten zijn een bekend evenement in de regio.

Een buurgemeente van Hoogstraten is Merksplas. Merksplas is vooral bekend om zijn gevangenis, maar er zijn ook tal van andere bezienswaardigheden in deze gemeente. Zo is er het Kasteel van Merksplas en het Natuurgebied Den Uitlegger.

Een andere buurgemeente van Hoogstraten is Baarle-Hertog. Dit is een zeer bijzondere gemeente omdat het uit enclaves bestaat. Dit betekent dat delen van de gemeente omringd worden door Nederland. Baarle-Hertog is een populaire bestemming voor toeristen vanwege deze bijzondere situatie. Er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden, zoals het Kaarsenmuseum en de Sint-Remigiuskerk.

Hoogstraten zelf is ook een prachtige gemeente. Het centrum van Hoogstraten heeft een gezellige sfeer en er zijn tal van winkels, restaurants en cafés te vinden. Een belangrijke bezienswaardigheid in het centrum is de Sint-Katharinakerk. Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw en heeft prachtige kunstwerken en glas-in-loodramen.

Een ander hoogtepunt van Hoogstraten is het Begijnhof. Dit Begijnhof stamt uit de 17e eeuw en is een van de best bewaarde begijnhoven in België. Het Begijnhof is een UNESCO-werelderfgoed en trekt veel bezoekers vanwege de prachtige architectuur en de rustige sfeer.

In de zomermaanden vinden er in Hoogstraten tal van evenementen plaats. Zo is er het Jazzfestival, dat elk jaar duizenden bezoekers trekt. Ook de Jaarmarkt en de Kermis zijn populaire evenementen in de gemeente.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden