Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hooglede 

Het lokale nieuws uit Hooglede in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hooglede

Het lokale nieuws uit Hooglede in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hooglede

Verder lokaal nieuws van Hooglede onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hooglede in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/hooglede/

De officiële lokale website van Hooglede

>> https://www.Hooglede.be/

Het lokale nieuws uit Hooglede op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Hooglede

Het lokale nieuws uit Hooglede op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Hooglede/

Het lokale nieuws uit Hooglede in de Gazet van Hooglede (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hooglede

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hooglede. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hooglede
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hooglede is een Vlaamse gemeente gelegen in de provincie West-Vlaanderen, in het hart van België. De gemeente telt meer dan 10.000 inwoners en bestaat uit verschillende deel- en buurgemeenten.

Een van de belangrijkste deelgemeenten van Hooglede is Gits. Gits staat vooral bekend om zijn prachtige dorpskern met verschillende historische gebouwen zoals de Sint-Martinuskerk, het kasteel van Loppem en het kasteel Ter Borcht. Gits is ook een populaire bestemming voor fietsers en wandelaars, met tal van mooie routes door de groene omgeving.

Andere deelgemeenten van Hooglede zijn onder meer Hooglede zelf, met zijn mooie dorpsplein en imposante Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk, en Sleihage, dat vooral bekend staat om zijn landelijke karakter en mooie wandelroutes.

Een van de buurgemeenten van Hooglede is Roeselare. Roeselare is de op een na grootste stad in West-Vlaanderen en heeft een bruisend centrum met tal van winkels, restaurants en cafés. Ook de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, het Kasteel van Rumbeke en het Nationaal Wielermuseum zijn populaire bezienswaardigheden in Roeselare.

Een andere buurgemeente van Hooglede is Lichtervelde, dat bekend staat om zijn gezellige dorpskern en prachtige natuurgebieden zoals het Torrebos en het Koolhofbos. Lichtervelde is ook de thuisbasis van het Industriemuseum, waar bezoekers alles kunnen leren over de geschiedenis van de lokale industrie.

Terwijl Hooglede en zijn deelgemeenten vooral bekend staan om hun landelijke karakter en prachtige natuur, bieden de buurgemeenten een meer stedelijke ervaring met tal van culturele en culinaire hoogtepunten.

Als het gaat om evenementen, heeft Hooglede enkele opmerkelijke festiviteiten door het jaar heen. Zo vindt elk jaar in september de Jaarmarkt plaats in Gits, waar bezoekers kunnen genieten van een bruisende markt met tal van lokale producten en attracties. In Hooglede zelf wordt elk jaar in juni het Hoogleeds Karnaval gevierd, een levendig evenement dat bekend staat om zijn kleurrijke praalwagens en feestelijke sfeer.

In het algemeen biedt Hooglede en zijn deel- en buurgemeenten veel te zien en te doen voor zowel inwoners als bezoekers. Van historische gebouwen en prachtige natuurgebieden tot bruisende stadscentra en levendige evenementen, er is voor elk wat wils in deze mooie hoek van West-Vlaanderen.

 

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden