Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit HolsbeekĀ 

Het lokale nieuws uit Holsbeek in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Holsbeek

Het lokale nieuws uit Holsbeek in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Holsbeek

Verder lokaal nieuws van Holsbeek onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Holsbeek in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Holsbeek

Het lokale nieuws uit Holsbeek in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Holsbeek/

De officiƫle lokale website van Holsbeek

>> https://www.Holsbeek.be/

Het nieuws uit Holsbeek op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Holsbeek

Het nieuws uit Holsbeek op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Holsbeek

Het lokale nieuws uit Holsbeek op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Holsbeek/

Het lokale nieuws uit Holsbeek in de Gazet van Holsbeek (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Holsbeek

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Holsbeek. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws holsbeek
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Holsbeek is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen in de regio Hageland. De gemeente telt ongeveer 10.000 inwoners en bestaat uit vijf deelgemeenten: Holsbeek zelf, Nieuwrode, Kortrijk-Dutsel, Sint-Pieters-Rode en Sint-Joris-Winge.

Holsbeek is een groene gemeente met veel natuurgebieden, wandel- en fietsroutes. Het grootste natuurgebied is het Meerdaalwoud, dat deel uitmaakt van het Zoniƫnwoud. Het is een groot bosgebied met vele wandel- en fietsroutes en wordt beschouwd als een van de mooiste bossen van Vlaanderen. Naast het Meerdaalwoud zijn er ook andere groene gebieden, zoals het Kloosterbroek, het Chartreuzebos en het Park van Holsbeek.

In de deelgemeente Sint-Joris-Winge bevindt zich het kasteel van Horst, dat bekend is van de televisieserie ‘W817’. Het kasteel is een populaire toeristische attractie en wordt regelmatig gebruikt als locatie voor evenementen en feesten. Ook het nabijgelegen domein van Kwabeek is een bezoekje waard, met een prachtige vijver en wandelroutes.

In Nieuwrode vindt men de Hagelandse wijnbouw, met wijngaarden die heerlijke wijnen produceren. Hier bevindt zich ook de grootste bioboerderij van Vlaanderen, de Heerlijkheid van ’t Heist. Het is een educatieve boerderij waar men alles kan leren over biologische landbouw en veeteelt.

Holsbeek is ook bekend om zijn jaarlijkse Rock Werchter festival, dat elk jaar plaatsvindt in deelgemeente Werchter. Het is een van de grootste muziekfestivals in Europa en trekt elk jaar tienduizenden bezoekers vanuit de hele wereld.

De gemeente Holsbeek grenst aan verschillende buurgemeenten, waaronder Lubbeek, Leuven, Aarschot en Begijnendijk. Lubbeek ligt ten noorden van Holsbeek en is voornamelijk een landbouwgemeente. Leuven ligt ten oosten van Holsbeek en is een grote studentenstad met veel historische bezienswaardigheden en een bruisend uitgaansleven. Aarschot ligt ten zuiden van Holsbeek en heeft een mooi historisch centrum met een grote kerk en gezellige terrasjes. Begijnendijk ligt ten westen van Holsbeek en is voornamelijk bekend om zijn grote park, het Lissenvijverbroek.

Holsbeek is goed bereikbaar met de auto, dankzij de nabijheid van de E314 snelweg. Ook zijn er verschillende buslijnen die Holsbeek verbinden met omliggende gemeenten en steden. Daarnaast beschikt Holsbeek ook over een treinstation, namelijk Station Sint-Joris-Weert.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden