Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hoeselt 

Het lokale nieuws uit Hoeselt in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hoeselt

Het lokale nieuws uit Hoeselt in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hoeselt

Verder lokaal nieuws van Hoeselt onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hoeselt in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hoeselt

De lokale nieuws uit Hoeselt op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Hoeselt

Het lokale nieuws uit Hoeselt in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hoeselt/

De officiële lokale website van Hoeselt

>> https://www.Hoeselt.be/

Het lokale nieuws uit Hoeselt op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Hoeselt/

Het lokale nieuws uit Hoeselt in de Gazet van Hoeselt (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hoeselt

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hoeselt. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hoeselt
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hoeselt is een landelijke gemeente gelegen in de Belgische provincie Limburg. Het is een kleine, maar charmante stad met een bevolking van ongeveer 10.000 inwoners. De gemeente heeft een oppervlakte van 31,73 vierkante kilometer en omvat de deelgemeenten Werm en Romershoven. Hoeselt is gelegen tussen Hasselt en Tongeren en is daarmee ideaal gelegen voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te wonen, maar toch dicht bij de steden willen blijven.

Hoeselt heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de 1e eeuw voor Christus was het gebied waar Hoeselt ligt, een belangrijk kruispunt van handelsroutes. Archeologische vondsten, zoals de resten van een Romeins badhuis, getuigen van deze Romeinse periode.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Hoeselt is de Sint-Stefanuskerk. Deze prachtige kerk werd gebouwd in de 12e eeuw en heeft door de eeuwen heen verschillende renovaties ondergaan. De kerk heeft een indrukwekkende toren en mooie fresco’s uit de 16e eeuw. Ook de Onze-Lieve-Vrouwekapel in Werm is een bezoek waard. Deze kapel dateert uit de 13e eeuw en heeft een uniek interieur.

Naast de historische gebouwen zijn er ook tal van mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur rond Hoeselt. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je langs mooie landschappen en pittoreske dorpjes leiden. Een aanrader is de fruitroute, die je langs de vele fruitboomgaarden in de omgeving brengt. Hoeselt staat immers bekend om zijn fruitteelt, vooral appels en peren.

Een van de belangrijkste evenementen in Hoeselt is de jaarlijkse fruitmarkt, die plaatsvindt in oktober. Tijdens deze markt kun je genieten van de vele lekkernijen die worden gemaakt van het lokale fruit, zoals appelbeignets, appeltaart en perenlikeur. Ook zijn er tal van activiteiten, zoals een fruitveiling en live muziek.

Naast Hoeselt zelf zijn er ook enkele andere interessante plaatsen in de buurt die een bezoek waard zijn. Zo is er de stad Tongeren, die op slechts 10 kilometer afstand ligt. Tongeren is een van de oudste steden van België en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Een andere interessante stad in de buurt is Hasselt, op ongeveer 15 kilometer afstand. Hasselt is bekend om zijn gezellige winkelstraten, leuke cafés en restaurants, en zijn jeneverstokerijen.

Ook de deelgemeenten Werm en Romershoven zijn zeker een bezoekje waard. Werm is een rustig dorpje met een mooie kerk en enkele gezellige cafés. Romershoven heeft dan weer een mooie kasteelhoeve en een prachtige kapel.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden