Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Heuvelland 

Het lokale nieuws uit Heuvelland in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Heuvelland

Het lokale nieuws uit Heuvelland in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Heuvelland

Verder lokaal nieuws van Heuvelland onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Heuvelland in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/heuvelland/

De officiële lokale website van Heuvelland

>> https://www.Heuvelland.be/

Het lokale nieuws uit Heuvelland op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Heuvelland

Het lokale nieuws uit Heuvelland op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Heuvelland/

Het lokale nieuws uit Heuvelland in de Gazet van Heuvelland (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Heuvelland

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Heuvelland. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws heuvelland
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Heuvelland is een gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen, gelegen in de regio Vlaamse Ardennen. De gemeente is voornamelijk bekend vanwege haar prachtige heuvelachtige landschap en haar rijke geschiedenis. Heuvelland is een ideale bestemming voor wandelaars, fietsers en geschiedenisliefhebbers.

Heuvelland is ontstaan in 1977 door de samenvoeging van acht gemeenten: Dranouter, Kemmel, Loker, Nieuwkerke, Westouter, Wijtschate, Wulvergem en deelgemeente Hollebeke. Samen hebben deze gemeenten een oppervlakte van ongeveer 95 vierkante kilometer en tellen ze iets meer dan 8.000 inwoners.

De gemeente ligt in het zuidwesten van West-Vlaanderen, vlakbij de Franse grens. Heuvelland is voornamelijk bekend vanwege haar prachtige heuvelachtige landschap. In het westen van de gemeente vind je de Kemmelberg, de hoogste heuvel van Vlaanderen met een hoogte van 156 meter. Vanaf de top van de Kemmelberg heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Naast de Kemmelberg zijn er nog tal van andere heuvels en hellingen te vinden in Heuvelland, zoals de Scherpenberg, de Vidaigneberg en de Zwarteberg. Deze heuvels en hellingen maken van Heuvelland een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Er zijn tal van routes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van de gemeente voeren.

Heuvelland heeft ook een rijke geschiedenis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vond hier de beruchte Slag om de Ieperboog plaats. Veel van de dorpen in Heuvelland werden tijdens de oorlog volledig verwoest. Na de oorlog werden de dorpen weer opgebouwd en vandaag de dag zijn er nog steeds tal van overblijfselen te vinden uit deze periode, zoals loopgraven, bunkers en kraters.

Een van de bekendste monumenten uit deze periode is het Canadees oorlogsmonument in Vimy. Dit monument herdenkt de Canadese soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld in Frankrijk en België. Het monument is ontworpen door de Canadese architect Walter Allward en is een indrukwekkend staaltje van architectuur.

Naast de Kemmelberg en de Eerste Wereldoorlog heeft Heuvelland nog tal van andere bezienswaardigheden. Zo vind je er tal van pittoreske dorpjes en gehuchten, zoals Dranouter, Westouter, Nieuwkerke en Wijtschate. Deze dorpen en gehuchten zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er prachtige oude gebouwen, gezellige cafés en restaurants en tal van winkeltjes.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden