Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Heusden-Zolder 

Het lokale nieuws uit Heusden-Zolder in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Heusden-Zolder

Het lokale nieuws uit Heusden-Zolder in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Heusden-Zolder

Verder lokaal nieuws van Heusden-Zolder onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Heusden-Zolder in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Heusden-Zolder

De lokale nieuws uit Heusden-Zolder op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Heusden-Zolder

Het lokale nieuws uit Heusden-Zolder in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Heusden-Zolder/

De officiële lokale website van Heusden-Zolder

>> https://www.Heusden-Zolder.be/

nieuws heusden-zolder
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Heusden-Zolder is een gemeente in de Belgische provincie Limburg, gelegen in het hart van de provincie. De gemeente telt ongeveer 33.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Heusden-Centrum, Zolder-Centrum, Bolderberg, Boekt, Lindeman en Viversel.

Heusden-Zolder is een bruisende gemeente met heel wat bezienswaardigheden en activiteiten. Zo is er het Circuit Zolder, een racecircuit dat jaarlijks tal van motorsport- en autosportevenementen organiseert. Het circuit is ook bekend als de locatie van de Grote Prijs van België Formule 1, die er in het verleden meermaals heeft plaatsgevonden.

Ook op cultureel vlak heeft Heusden-Zolder heel wat te bieden. Zo is er het Cultuurcentrum Muze, dat tal van theater- en muziekvoorstellingen organiseert. Daarnaast zijn er enkele mooie kerken te bewonderen, waaronder de Sint-Willibrorduskerk in Heusden-Centrum en de Sint-Lutgardiskerk in Zolder-Centrum.

Heusden-Zolder heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Zo zijn er enkele overblijfselen te vinden van de Romeinse heirbaan tussen Keulen en Boulogne, die door Heusden-Zolder liep. Daarnaast kan je in de gemeente enkele mooie kastelen en landhuizen bezichtigen, zoals het Kasteel Meylandt en het Kasteel Terlaemen.

Naast deze bezienswaardigheden biedt Heusden-Zolder ook heel wat sportieve mogelijkheden. Zo kan je er heerlijk wandelen en fietsen in de groene omgeving. De gemeente is immers omringd door verschillende natuurgebieden, zoals het natuurgebied De Wijers en het natuurgebied De Teut. Daarnaast kan je er ook terecht voor verschillende andere sporten, zoals voetbal, tennis en zwemmen.

Heusden-Zolder heeft ook enkele leuke buurgemeenten. Zo is er de stad Hasselt, op slechts een kwartiertje rijden van Heusden-Zolder. Hasselt staat bekend om zijn gezellige winkelstraten, mooie parken en goede restaurants. Ook de stad Genk is een bezoekje waard, met zijn mooie mijnsites en culturele evenementen.

In Heusden-Zolder zijn er tal van eetgelegenheden te vinden. Zo kan je er terecht voor heerlijke streekgerechten, maar ook voor gerechten uit andere landen. In Zolder-Centrum vind je bijvoorbeeld restaurant De Ritz, dat bekend staat om zijn lekkere Belgische en Franse keuken. In Heusden-Centrum kan je dan weer terecht bij brasserie ’t Centrum, dat gekend is voor zijn lekkere tapas.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden